Inför Djurgården - Växjö

Magnus Pålsson gör sin första match som huvudtränare för DIF när Växjö DFF gästar Stadion på lördag.

DJURGÅRDEN - VÄXJÖ DFF

Lördag 28  augusti kl.13.00, Stockholms Stadion. Köp biljett här.

Truppstatus

– Nellie Lilja är ju tillbaka igen efter avstängningen mot AIK och i övrigt har vi samma lag tillgängligt som senast som det ser ut i nuläget bortsett från Fanny Lång som inte är utagningsbar för spel imorgon, sammanfattar tränare Magnus Pålsson.

 

Spaningar 

  • Magnus Pålsson gör sin första match som DIF-tränare efter en rockad på tränarsidan i veckan. Läs mer om hans bakgrund och fotbollsfilosofi här.
  • Derbyförlusten på Skytteholm lär omvandlas till tändvätska och revanschlusta inför lördagens match.
  • Nellie Lilja är tiilgänglig igen efter att ha varit avstängd mot AIK.
  • Det blev 0-0 senast när lagen möttes i våras. Kommer målen för blåränderna på lördag?

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det känns roligt och utmanande att få göra första matchen. Vi har haft fyra träningar tillsammans och har en till imorgon innan lördagen. En kort men ändå innehållsrik tid som jag har haft på mig att försöka ändra på några få grejer och skapa lite tydlighet i de saker som jag vill implementera direkt till den här matchen. Känslan är att det har gått snabbt men att det sett till förutsättningarna har gått ganska bra, berättar Magnus som av förklarliga skäl inlett med att destillera fram de viktigaste delarna i hans fotbollsambitioner.
– Det finns ju hur mycket som helst som man skulle vilja säga och försöka få ut. Men det gäller att vara tydlig i det som man ska implementera och jobba konsekvent med det i de träningspass som vi har. Att verkligen försöka att jobba med de saker som har en direkt effekt på matchens utgång.

Under träningsveckan har han också träffat laget frekvent i samband med passen och har redan lärt känna spelarna relativt bra.
– I den mån det går att göra på några dagar så tycker jag att jag gjort det. Jag hade ju koll på vad alla hette innan och även tittat på matcher och kollat på InStat. Men nu har jag också träffat dem personligen och hunnit prata med de flesta i kortare samtal. Jag har lärt känna dem mest som fotbollsspelare hittills men jag kommer att lära känna dem mer som personer framöver. Så jag har fått en bra bild av laget, tycker jag.

Magnus kommer även att lära känna DIF-publiken på lördag med tanke på att det är hemmamatch med förhoppningsvis välfyllda läktare.
– Det ska bli jättekul att spela på Stadion inför hemmapubliken. Jag hoppas att det kommer mycket supportrar, senast såg jag matchen mot Piteå på tv och man hörde ju att det var bra tryck. Spelarna såg jäkligt taggade ut så det betyder så klart mycket för laget om det är många på plats.


Om Växjö DFF

  • Sist i tabellen med fyra poäng på 13 matcher, samtliga via kryss.
  • Har haft stora problem med målskyttet med endast tre gjorda mål så här långt.
  • Defensiven är dock stabil och det blev 0-0 mot Vittsjö i senaste omgången.

Magnus Pålsson om Växjö
– De spelar en ganska rak anfallsfotboll där de försöker komma in ganska tidigt bakom motståndarnas backlinje på sina två snabba forwards. Sedan har de också ett bra inläggsspel och de försöker att komma ut mycket på kanterna där deras forwards och yttern på andra sidan är duktiga på huvudet. Defensivt har de varierat lite, nu senast spelade de ganska högt så vi förväntar oss att de kommer att spela ett lite högre försvarsspel, förklarar Magnus som inte vill lägga alltför stor vikt vid en viss streckdramatik som ändå präglar matchen.
– Tre poäng spelar man ju om varje match så det bästa utfallet är ju att man får med sig det. Oavsett vilken match är det lika värdefullt att få med sig dem. Sedan har ju Växjö inte vunnit någon match än men har spelat bra och jämnt mot många lag. Så det är klart att de är sugna på att vinna, men jag hoppas att vi är ännu mer sugna på att vinna.

Senaste nytt
Fler nyheter