Kim och Tolle nominerade till Månadens tränare

Tre segrar ger eko. Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kan utses till Månadens tränare för april.

Den första månaden är avklarad i Allsvenskan och det har blivit dags att utse månadens tränare. Nytt för i år är att du kan vara med och påverka omröstningen.

Utmärkelserna Månadens tränare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till valfri verksamhet i klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Nominerade till månadens tränare i Allsvenskan i april (SEF:s motivering):
Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, Djurgården

"SM-guld–vinnarna från 2019 har fått en kalasstart på Allsvenskan 2021. Tre raka segrar, sex mål framåt och bara ett insläppt".

Henrik Rydström, Kalmar FF
"Rydström är tillbaka i Kalmar och vilken start man har fått. Noll insläppta mål på tre matcher och sju inspelade poäng". 

Daniel Bäckström, IK Sirius
"Uppsalalaget är obesegrat efter tre omgångar och än så länge ser det ut som Bäckström fått ordning på defensiven som läckte i fjol. Bara två insläppta mål än så länge".

Rösta fram Kim och Tolle HÄR

Senaste nytt
Fler nyheter