Övertygande insatser av DIF i eAllsvenskan

Under tisdagkvällen väntar eallsvenskt derby och tillika seriefinal när Djurgården tar sig an AIK.

Efter fem omgångar av eAllsvenskan har @dif_esport spelat hem elva poäng i sin grupp och ligger tvåa i tabellen. Kvällens derbymotståndare AIK har samma antal poäng men ligger före på bättre målskillnad och därmed är det både derby och seriefinal.

Starka prestationer av laget - som består av enbart DIF-supportrar - har lagt grunden, men en spelare som sticker ut lite extra är Johan ”Bluuum” Blom som nyligen blev utsedd till Veckans Spelare i eAllsvenskan och även fanns med i slutstriden i uttagningen till FIFA:s landslag på Fotbollskanalen. Senast var han bidragande till segern mot Jönköpings Södra då han bjöd på spel på hög nivå.
– Det känns bra att bli Veckans Spelare. Allltid kul när ens prestation uppmärksammas och framförallt för att det hjälpte laget till att ta hem tre viktiga poäng, berättar Johan.

En hel del av hans spelförståelse och taktik-skills har sannolikt hämtats direkt från den analoga fotbollstillvaron där Johan spelat aktivt för Djurgården fram till 17 års ålder. Men nu riktas allt fokus mot derbyt och esportchef Nils Ek är försiktigt optimistisk inför drabbningen.
– Vi hoppas självklart på vinst och vi har ett gynnsamt utgångsläge i tabellen där vi behöver ta en poäng på de två återstående matcherna för att nå slutspel, vilket vi gjort de två senaste säsongerna, säger Nils som gläds åt att Bluuum får lite välförtjänt uppmärksamhet.
– Det kul att det gör bra för Johan. Han är ju 100% DIF och bor dessutom bara 50 meter bort från kansliet vilket är ytterligare ett plus.

Senaste nytt
Fler nyheter