Tack för dina insatser i Djurgården Sheila van den Bulk!

Sheila van den Bulk har gjort sex säsonger i Djurgården, men nu fortsätter karriären på annat håll.

Sheila van den Bulk kom från norska Kolbotn IL till Djurgården 2016. Nederländskan spelade samtliga 22 omgångar i Damallsvenskan under sin debutsäsong i DIF och satte omedelbart avtryck i föreningen. Det blev ytterligare två säsonger med mycket speltid, innan olyckan var framme i mars 2019. Sheila ådrog sig en korsbandsskada som gjorde att hon missade hela den säsongen, men efter ett år av rehab och uppbyggnadsträning var hon tillbaka igen när säsongen 2020 drog igång.


Under comebacksäsongen 2020 spelade Sheila 18 matcher och det blev även hennes målstarkaste och poängbästa säsong i Djurgården med fem fullträffar och tre assist.

Inför årets säsong fick Sheila äran att bli lagkapten i Djurgården, och hon har varit en ledare såväl på planen som utanför den. Det blev 21 matcher under säsongen. Dessutom har hon under säsongen varit assisterande tränare i Djurgårdens FA19-lag.

Med gedigna prestationer såväl som mittback som defensiv mittfältare har hon under sina säsonger i Djurgården varit en trygg spelare som hållit en hög lägstanivå. Hon är en omtyckt person bland spelare, supportrar, och personal i föreningen. En Järnkamin som satt avtryck som kommer att finnas kvar även efter att hon nu lämnar föreningen för en ny utmaning.
– Det har varit svårt för mig att ta det här beslutet. Jag har trivts jättebra i Djurgården och har haft väldigt fina år i föreningen. Jag minns alla stormatcher och derbyn som varit extra roligt att spela, och att jag under min tid i Djurgården fått spela mina första landskamper. Om jag inte hade spelat i Djurgården hade jag nog inte fått vara med i den holländska truppen som vann EM, så det är jag väldigt stolt och tacksam över. Jag har utvecklats både som spelare och som person under mina år i Djurgården, säger Sheila som har sett varje match i Djurgården som en höjdpunkt.
– När jag har gått ut på Stockholms Stadion och hört Hjältarna i blåa ränder…det har varit en höjdpunkt varje gång. Jag vill tacka föreningen och supportrarna och alla tränare och spelare jag har fått spela och jobba med. Det är alla dom tillsammans som gjort mig till den spelare jag är i dag. Jag hoppas att det här inte är ett definitivt hejdå, och att vi ses igen i en annan roll eller sammanhang, avslutar Sheila.


Jean Balawo om Sheila:
– Sheila har haft en väldigt betydande roll för vår verksamhet, både som spelare och ledare. Hon har varit en del av vår akademi och jobbat med FA19 för att hjälpa nästa generations fotbollsspelares utveckling, Det är oerhört tråkigt att vi tappar en så bra spelare och ledare som Sheila men ibland behöver spelare nya utmaningar i sina karriärer. Jag vill, från Djurgårdens sida, rikta ett stort tack till Sheila för hennes insatser i Djurgården, och jag hoppas vi ses igen framöver i olika fotbollssammanhang!

Djurgården Fotboll tackar Sheila för sex fina säsonger i föreningen! Vi hoppas att vi ses och hörs framöver, och vi önskar ett stort lycka till i den fortsatta karriären!

Senaste nytt
Fler nyheter