Träningsmatcher 2022

Det väntar norskt, finskt, lettiskt och svenskt motstånd i vinterns träningsmatcher för Djurgården. Här hittar du datum och avsparkstider.

Planeringen inför nästa säsong är i full gång och fyra träningsmatcher är spikade i nuläget, enligt sportchef Bosse Andersson som går igenom nuvarande upplägg fram till den allsvenska starten.
– Det blir blandat motstånd för oss där vi möter tre internationella lag, men först en inledande match mot Västerås SK den 22 januari. Sedan väntar FK Metta från Lettland den 29 januari på Tele2 Arena. Efter det så åker vi på träningsläger till Gran Canaria där vi anländer den 30 januari och åker hem den 9 februari, vi planerar att spela en träningsmatch under den vistelsen men motstånd är inte klart än. 
– Därefter kör vi en vintermatch på Tele2 Arena när norska Lilleström kommer på besök. De kom ju fyra som nykomling i Eliteserien så det blir en intressant match är ett väldigt bra lag. Vi har även satt ett genrep inför Allsvenskan mot FC Honka den 27 mars. De var här på besök i november med sina ledare och då beslutade vi att vi skulle spela mot dem som en sista förberedelse inför den allsvenska starten, summerar Bosse.

Värt att notera att det blir dubbla matcher på DIF-dagen Vinter den 12 februari då damerna möter IFK Kalmar med avspark klockan 18.30.

Här hittar du nuvarande spelschema för våren, inklusive preliminära datum för de kommande matcherna i Svenska Cupen:

Lördag 22 januari 13:00 DIF-Västerås SK, Tele2 Arena

Lördag 29 januari 13:00 DIF-Metta (Lettland), Tele2 Arena

30 januari-9 februari Träningsläger Gran Canaria

Lördag 12 februari 15:00 Herr DIF-Lilleström (Norge), Tele2 Arena

Svenska Cupen, (datum och avsparkstider är inte spikade).

19-20 februari DIF-IK Brage
26-27 februari BP-DIF
5-6 mars DIF-Halmstads BK

Söndag 27 mars 14:00 DIF-FC Honka (Finland), Tele2 Arena

I en första version av artikeln angavs Stadshagen som planerad spelplats för matchen mot Metta, men den matchen kommer alltså att spelas på Tele2 Arena.

Senaste nytt
Fler nyheter