Företag

Damerna på plats i Turkiet

  • Damer
  • A-lag
  • 31 jan 2022

I sista stund blev det en ny destination för träningslägret men nu har laget landat och en match mot Zenit Sankt Petersburg väntar på torsdag.

I coronatider som dessa blir det ofta tvära kast och det gäller även för Djurgårdens damer. Det tidigare planerade träningslägret på Cypern fick snabbt bokas om och istället landade laget sent igår natt på turkisk mark.
– Vi hade planerat lägret på Cypern men med tanke på  de restriktioner som var så kunde vi inte åka dit. Det hade inneburit att vi kunde åkt på tio dagars karantän om någon spelare hade testats positivt för covid. Med ett läger som vara sju dagar hade det inte varit hållbart, så därför valde vi att med kort varsel ställa in det lägret och i valet mellan Marbella och Turkiet bestämde vi oss för det sistnämnda. En anledning har varit att vi har svenska kontakter på plats som har varit till stor hjälp eftersom det blev en ganska bökig resa ner med en del förseningar, berättar sportchef Jean Balawo som även bokat in en träningsmatch i veckan.
– Vi möter Zenit Sankt Petersburg på torsdag och jag träffar deras sportchef ikväll för att prata igenom lite detaljer. I nuläget vet jag inte alltför mycket om Zenit som motstånd så det är svårt att uttala sig för specifikt om nivån. Men vi kommer att scouta dem ordentligt och matchen spelas kl. 15.30 svensk tid på torsdag och vi jobbar på att kunna erbjuda en livesändning av matchen, mer info om det kommer i veckan. I övrigt har vi inlett med fys i gymmet under dagen och sedan blir det fotbollsträning kl. 15.30 idag.



 
4 februari, fredag 10:00SB Sport Arena

DjurgårdenZenit Sankt Petersburg
0-2 (0-2)

  • MålskyttarGabriella Grzywiriska 7'Armisa Kuc 32'
  • Publik (SB Sport Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat