Tre DIF-hjältar tog plats i Hall of Fame

John G Jansson, Lasse Björn och Hans Tvilling blev de första som förärades en plats i DIF Hall of Fame under torsdagens ceremoni på Hovet.

Ett upprättande av en Hall of Fame över Djurgårdens IF:s samtliga levande som nedlagda föreningar har diskuterats i Djurgårdens Alliansförening under flera år. Detta har nu äntligen och efterlängtat blivit ett faktum och de första namnen valdes in under torsdagen på Hovet i samband med SHL-matchen mot Rögle. De tre ikoniska Djurgårdsprofilerna John G Jansson, Lasse Björn och Hans Tvilling hedrades vid en fin och värdig ceremoni på isen, (se bilden ovan, John G Janssons utmärkelse mottogs av hans barnbarn Birgit Feychting).
– Det var väldigt glädjande att få vara på plats under ceremonin där tre av våra största inom föreningen valdes in i Hall of Fame. Oerhört roligt att vi är igång och nu ser vi fram emot att fylla på med fler kommande utnämningar av DIF-hjältar som förtjänar att hyllas med en plats i Hall of Fame, berättar Pelle Kotschack som är ansvarig föreningshistoriker, hedersledamot i DIF Fotboll samt vice ordförande i Djurgårdens IF Alliansförening.Tanken är att nu komma ifatt med historien med två nya utnämningar som sker varje månad fram till nästa stora utnämningstillfälle som kommer att gå av stapeln vid en passande fotbollsmatch under våren 2022. Både idrottsutövare och ledare kommer att hedras.

Mer info om DIF Hall of Fame hittar du här.


Senaste nytt
Fler nyheter