Turneringsseger för Nellie Lilja och U23-landslaget

• 16 juni 2021

Tisdagens vinst med 2-0 mot Finland innebär att det svenska U23-landslaget vann trenationsturneringen i Bohuslän under ett landslagsuppehåll där även Daniela Zamora och Gudrun Arnardottir var igång och representerade Chile och Island.

Det har varit landslagsuppehåll i OBOS Damallsvenskan och för DIF-mittfältaren Nellie Lilja har det inneburit spel i en trenationsturnering i Bohuslän med det svenska U23-landslaget. Den inledande matchen mot Frankrike i förra veckan slutade 2-2 där den franska kvitteringen kom i slutsekunderna. Nellie Lilja fanns med från start på det svenska mittfältet och spelade hela matchen.

Men Sverige skulle få revansch i gårdagens match mot Finland där Nellie Lilja startade ånyo och spelade 71 minuter av matchen. Segersiffrorna skrevs till 2-0 vilket räckte för att Sverige skulle hamna högst upp i tabellen på bättre målskillnad än Frankrike.

Daniela Zamoras Chile spelade två landskamper. En inledande förlust med 1-0 mot Slovakien, där Daniela spelade 71 minuter, följdes upp av 0-0 mot Tyskland där det blev 90 minuter för Zamora som högerytter.

Även Gudrun Arnardottir har varit iväg på landslaguppdrag där hennes Island tog sig an Irland i ett dubbelmöte. Det blev dubbla isländska segrar med 3-2 och 2-0 där Gudrun spelade 30 minuter i den första matchen och 45 minuter i den andra.