Företag

Tack för den här tiden Nellie Lilja!

  • Damer
  • A-lag
  • 22 juli 2024

Efter 3,5 säsonger och 100 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan tackar nu den 25-åriga mittfältaren för sig.

Rådande transfertider innebär förändringar på det blårandiga mittfältet där Nellie Lilja nu rör sig vidare mot nya utmaningar i samband med ett utgående kontrakt.
Nellie kom till Djurgården inför säsongen 2021 från KIF Örebro och landar på exakt 100 tävlingsmatcher i OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen under sin tid i föreningen, med tre gjorda mål och fem assist.

Nu väntar dock en ny anhalt på fotbollsresan och Nellie ser tillbaka på en fin tid i DIF.
– Efter mina 3,5 år i Djurgården känns det såklart lite vemodigt att lämna lagkamrater och alla man lärt känna och varit i kontakt med i föreningen under dessa år. Men laget har äntligen tagit sig upp i tabellen och har något spännande på gång. Min ambition och mitt mål när jag kom till föreningen var att ta upp laget från nedre delen av tabellen och nu ligger DIF på femte plats, vilket känns skönt och mer rätt, för Djurgården skall vara ett lag på den övre halvan av tabellen, berättar Nellie som tar med sig ett antal minnesvärda ögonblick.
– Jag har samlat på mig många fina minnen under min tid här, men det som sticker ut är när vi slog Hammarby med 2-1 på Stockholm Stadion 2021. Jag vill även passa på att hylla alla trogna supportrar som rest land och rike för att se oss spela och stötta oss på plats.

Jean Balawo om Nellies övergång

Efter Nellies 3,5 säsonger i DIF har det nu blivit dags för sportchef Jean Balawo att tacka av en spelare som burit kaptensbindeln, varit lojal med laget och levererat genuina arbetsinsatser på mittfältet under sin tid i föreningen.
– Nellie var en av de spelare som vi tog in när vi startade den här satsningen och hon har hunnit göra 100 tävlingsmatcher för oss sedan hon kom. Hon har varit professionell hela vägen och alltid bidragit både på och utanför planen. Därmed tackar vi för hennes för tid och prestationer hos oss och önskar stort lycka till framöver, summerar Jean.

 

Senaste nyheter

Relaterat