Två DIF-spelare till P15-landslagets riksläger

Isak Alexander Alemayehu och Alieu Manneh är kallade till rikslägret för spelare födda 2006 på Bosön.

Två DIF spelare födda 2006, varav en tillhör P2006-1 och en PA16 har blivit kallade till rikslägret på Bosön för landets mest talangfulla 15-åringar. Lägret, som brukar arrangeras i Halmstad, men på grund av pandemin flyttat till Bosön, ligger till grund för den första uttagningen till landslaget för åldersgruppen.
– Ett superfint kvitto på en fin verksamhet i både vårt 2006-1 och PA16. Vi tycker oss ha ett ytterligare antal riktigt duktiga spelare i denna åldersgrupp, men är glada för att dessa två får möjligheten nu på rikslägret, säger pojkakademichef Christian Krigström Gentile som beskriver de två kallade spelarna nedan.

Alieu Manneh
– Alieu kan spela både vänsterback och mittback, men det är som det senare som han under första halvan på säsongen visat sina fina egenskaper. Han har ett fint steg och bra touch på bollen, en spelande mittback, men har också visat sig behärska de defensiva förväntningarna på våra mittbackar.

Isak Alexander Alemayehu
– Isak är en offensiv mittfältskreatör. Han har väldigt fin blick för spelet och en teknik som ger honom mycket tid i situationerna. Han kan variera sitt spel, både passa och utmana, långt och kort och har haft en enormt fin vårsäsong där han började i PA16 men även har roterat och spelat och tränat en del med PA17.

Uppdatering: Även Kalipha Jawla kallades senare in till samma läger. Läs mer om hur veckan var här.

Senaste nytt
Fler nyheter