Ungdomssvepet vecka 36

Helgens matcher för de äldre akademilagen bjöd på många fina prestationer och dessutom blev det en intressant A-lagsdebut för Nea Flyborg på Stadion.

Seriespelet tuffar vidare för de äldre akademilagen. Här nedan summerar pojkakademichef Christian Krigström Gentile och flickakademichef Jean Balawo förra veckans matcher samt går igenom lite annat nytt på ungdomsfronten.

Resultat för de äldre pojkakademilagen samt kommentarer från pojkakademichef Christian Krigström Gentile.

DIF PA19 - Täby P19 3-0 (2-0)
Mål:
Kofi Asare, Holger Olsson, självmål

– PA19 spelade mot Täby på hemmaplan, kontrollerar matchen och vinner med 3-0. Kofi Asare, som har varit i målform under hela säsongen, fortsätter att leverera framåt och laginsatsen i sig är stabil. Spelarna utför matchplanen på ett bra sätt och tar med sig idéer som vi har innan om hur vi ska genomföra matchen. Det kan låta som att vi hade en ganska lätt resa men om man inte gör det man ska i en sådan här match mot Täby kan det bli jobbigt, så spelarna löste det bra.

DIF PA17 - GIF Sundsvall P17 3-1 (3-1)
Mål DIF:
Viktor Dahlman 2, Alexandros Garcia Tsotidis

– PA17 tog emot Sundsvall på hemmaplan som haft en jättebra säsong hittills och ligger i topp tillsammans med oss. Det var lite av en seriefinal och vi visste att de skulle vara duktiga så vi hade sett till att ha ett habilt lag på planen. Även den här matchen kontrollerar vi och Sundsvall var på intet sätt ofarliga, men i slutändan så lyckas vi vinna med 3-1. Vi hade gjort en bra analys av Sundsvall innan och det var en del saker som fungerade bra som vi hade sagt att vi skulle genomföra.

GIF Sundsvall P16 - DIF PA16 2-1 (0-0)
Mål DIF:
Alexander Lundén

– PA16 åkte i sin tur upp till Sundsvall och spelade på bortaplan. En jämn fotbollsmatch mot ett bra lag och vi märker att vi kanske inte är riktigt så avgörande som vi behöver vara. Sundsvall är det istället och vi förlorar där vi hamnar i ett underläge 2-0 som vi sedan försöker att reparera. Men det räckte inte hela vägen fram. Det är ju dock  dubbla matcher i den här slutspelsserien med hemma/borta-möten så den är fortfarande öppen.

Två DIF-spelare från 2006-1 till Future Team

Sedan tidigare stod det klart att Edward Liljedahl var uttagen till Future Team-landslaget för spelare födda 06 (en utvidgad landslagsverksamhet för unga spelare med sen fysisk utveckling) och nu är även Yossef Gharbi på plats under lägret på Bosön.
– Väldigt roligt att vi har två spelare på plats på Future-lägret. Det bådar gott för framtiden, säger Christian Krigström Gentile som även kunde glädja sig åt tidigare nämnda fina målform för Kofi Asare som stod för två mål i Djurgårdens U21-match mot Degerfors i måndags.

I övrigt väntar en spännande turnering för DIF P2010-1 som beger sig till Polen i helgen, enligt Christian.
– Det blir en rolig möjlighet för laget att få internationell erfarenhet mot rikitgt bra motstånd och man kan följa hur det går för dem på deras Instagramkonto. https://www.instagram.com/difp2010.1/

 

Resultat för de äldre flickakademilagen samt kommentarer från flickakademichef Jean Balawo.

DIF FA19 - Piteå F19 2-1 (1-0)
Mål DIF:
Agnes Hedman, självmål

– FA19 spelade match hemma mot Piteå och vann med 2-1. En ganska avknäppt tillställning där vi har kontroll över matchen men det händer inte så mycket framåt. Bollövertaget är massivt men vi kommer inte till avslut och gör mål i den utsträckning som vi vill. Men ändå en helt okej match från vår sida.

Vaksala F17 - DIF FA17 1-4 (1-0)
Mål DIF:
Tuva Bylund 2, Filippa Skoog, Melisa Shabanaj

– FA17 tog i och med segern sig till F17-slutspel. En kull där vi började med tre spelare i januari eftersom vi inte haft spelare födda 2005 tidigare. Nu så blev vi trea i vår grupp och går vidare till en slutspelsserie där placeringarna 1-6 möter varandra igen och där ettan går vidare. Det ger oss chans att få revansch på Djursholm och Uppsala och även för en ny match mot AIK där vi tappade vår ledning i slutminuten senast vi möttes.

Allsvensk debut för Nea Flyborg

– När det gäller FA19 till Dam gläds vi åt Nea Flyborg som gjorde allsvensk debut. Extra stort med tanke på de föräldrarna hon har (Markus Karlsson och Elin Flyborg) och att få debutera på Stockholms Stadion. Det kunde blivit ännu större eftersom hon var nära att göra mål, men nu har hon debuten avklarad och vi hade ytterligare tre 04:or på bänken: Elvira Björklund och Nicole Ruiz Granados, som båda har gjort allsvensk debut tidgare i år, och nu är det bara Louise Larsson kvar men det kommer. Det är även värt att notera att de fyra 04:orna är uttagna till det svenska F17-landslaget för landskamper nu under uppehållet, sammanfattar Jean Balawo.

Senaste nytt
Fler nyheter