Veteranlaget möter Bosse Anderssons moderklubb Rö IK på lördag

Djurgårdens veteranlag möter Bosse Anderssons moderklubb Rö IK på lördag, som en del av föreningens 90-årsfirande. Avspark 16:00.

Djurgådens veteranlag är inne i en intensiv period av matcher jsut nu. För allt är ju relativt, och med matchen mot Strömsbro den 23 augusti i ryggen, eller kanske framför allt i benen, är det nu dags för ny drabbning med bara(?) tre veckors återhämtning.

Bosse Andersson iklär sig tränarrollen på lördag. Av spelarna i bakgrunden är Abgar Barsom med i truppen som möter Rö IK.

Veteranlagets tränare Bosse Andersson hoppas att det är en fräsch trupp han har till sitt förfogande inför lördagens match.
– Ja de borde nog ha klarat av rehaben under den tiden, det tror jag nog. Det är lite rotation i truppen också från senaste matchen så det ska bli kul att återse de som är med den här gången, säger Bosse som ser fram emot lördagen.
– Det är fint att se spelglädjen hos de här spelarna, och trots att man kanske har några extrakilon numera så finns kunnandet och spelsinnet kvar. Det är fint att träfas och få höra surret i omklädningsrummet igen. Det finns en gemensam stolthet att ha representerat Djurgården.

För motståndet står Rö IK, Bosse Anderssons moderklubb som ligger honom varmt om hjärtat. Bosse inledde sin spelarkarriär i klubben redan som åttaåring och blev trogen klubben i elva år innan han fick ögonen på sig och flyttlasset gick till BK Vargarna, även dom hemmahörande i Norrtälje.
– Det var där jag startade min karriär, och föreningen fyller 90 år i år. De har haft tuffa tider i och med Covid-19 och då tändes den här idén med en veteranmatch. Det är alltid kul att återbesöka min moderklubb!

Truppen inför lördagens match består av idel Djurgårdslegendarer och Bosse visar tilltro till de spelare som är med.
– Vi har en trupp som är anpassad för hantera Rö, det är jag övertygad om. Bland spelarna som är med kan nämnas Enrico, Elias Storm, Jones Kusi Asare, Abgar Barsom, Steve Galloway och Mackan Karlsson, så det är klart vi har en bra centrallinje.

Vi säger grattis till Rö IK som alltså fyller 90 år i år!

Så här skriver klubben på sin hemsida angående att se matchen på plats: "Matchen spelas på Bladlunds Måleri Arena på Ekevallen i Rö. Inget inträde kommer tas men valfri summa kan swishas till R Andersson Idrottskadestiftelse på nr 123 30 47 164."

Matchen direktsänds här hos Norrtelje Tidning bakom betalvägg. Start 16:00.

Senaste nytt
Fler nyheter