Företag

Stjärnspäckad trupp till lördagens veteranmatch

  • Föreningen
  • 19 aug 2021

Djurgårdens veteranlag beger sig till Gävle för match på lördag. Vi pressade sportchef Pelle Kotschack på startelvan, samt hans förtroende för tränaren Bosse Andersson.

På lördag den 21 augusti beger sig stora delar av vårt guldlag från 2003 till Testebovallen för match mot en ex-allsvensk kombination från trakten runt Strömsbro, Gävle. Fri entré gäller och avsparkstiden är 14:00 på Testebovallen.

Andreas Isaksson, Peo, Fredrik Stenman, Andreas Johansson, Abgar Barsom, och Markus Karlsson är några av spelarna som är kallade. Laget tränas av Bosse Andersson och Pelle Kotschack är sportchef i vanlig ordning.

Pelle! Kul med veteranmatch, vad säger du om helgens trupp?
– Det är ju 2003-laget som är kärnan i den här truppen och den är ju helt enkelt fantastiskt stark.

Vem har varit svårast att få att ställa upp?
– Ingen. Alla tycker att det ska bli jätteroligt, men det är extra roligt att Isaksson är med och gör sin debut i veteranlaget.

Berätta om syftet med de här matcherna.
– Det är framför allt för att det är väldigt roligt, och att hålla kontakten mellan varandra. Men samtidigt så sprider man lite goodwill för Djurgården, det är väldigt uppskattat när vi kommer till olika ställen och spelar 4-5 matcher per år.

Får vi släppa startelvan redan nu?
– Nej den är hemlig. Bosse har fria händer att ta ut startelvan och den meddelas en timme innan avspark. Men det är klart, om jag skulle spekulera fritt så är det väl tänkbart att Isaksson startar i mål eftersom att han är enda målvakten i truppen. I backlinjen kan det nog bli raska takter till höger och så ett kaptensämne som en av mittbackarna, och så en andra mittback med bara tre bokstäver i sitt smeknamn. Mittfältet kommer att vara starkt oavsett vilka som startar, men visst jag kan väl avslöja att Kusi-Asare startar där fram tillsammans med Johan Wallinder. Men nu säger jag inget mer…

Fotboll handlar trots allt om att vinna. Sitter tränaren Bosse Andersson säkert?
– Det vet man aldrig, jag kräver ju resultat.

Avslutningsvis säger vi grattis till Strömsbro IF som firar 100 år, vi ses och firar tillsammans på lördag!

Truppen: Andreas Isaksson, Niclas Rasck, Markus Karlsson, Patrik Eriksson-Ohlsson, Fredrik Stenman, Jan Tauer, Elias Storm, Kenneth Berquist, Stefan Bergtoft, Johan Arneng, Andres Johansson, Abgar Barsom, Johan Wallinder, René Makondele, Jones-Kusi Asare,  Steve Galloway.

Senaste nyheter

Relaterat