Viaplay tar över OBOS Damallsvenskan

Från och med nästa år kan du se Djurgårdens matcher i OBOS Damallsvenskan i Viaplay.

OBOS Damallsvenskan tog under förmiddagen ett stort kliv framåt. NENT som har tjänsterna och kanalerna Viaplay/Viasat/TV6 har köpt rättigheterna för serien perioden 2022-2026. Partnerskapet mellan Nordic Entertainment Group (NENT Group) och ligaorganisationen Elitfotboll Dam (EFD) som i dag presenteras innebär att samtliga matcher kommer att sändas live i Viaplays streamingtjänst och i NENT Groups kanal TV6, samtidigt fortsätter Sportbladet samarbetet med EFD som viktig mediapartner.
 - Härligt att tv-rättigheterna kommer upp på en bra nivå igen. Vi har senaste året sett ett kraftigt ökat intresse för damfotboll. Det här blir ett lyft, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.


Henrik Berggren, vd Djurgården Fotboll. Foto: Johan Sahlén

Viaplay kommer att visa samtliga 26 omgångar med 182 matcher i alla nordiska och baltiska länder samt Nederländerna och Polen. Till detta tillkommer att två matcher per omgång sänds i bolagets kanal TV6. För sändningarna i Sverige kommer tittarna kunna ta del av full studioproduktion med expertkommentatorer och gäster. Matchproduktionerna utökas markant med fler kameror för att ge tittaren den totala fotbollsupplevelsen.
​- Det blir ett jättelyft för Damallsvenskan där man nu kommer upp på samma nivå som för herrlaget. Vi ser redan nu en ökad efterfrågan från partners på rättigheter kopplade till vårt damlag. Detta kommer givetvis ytterligare att stärka den utvecklingen. Vi kan räkna professionella sändningar från en kanal som är vana vid stora produktioner, säger Daniel Malmgren, affärsområdes- och verksamhetschef vid Djurgården Fotboll.

"Bli den bästa ligan i världen"

- Våra ambitioner är helt enkelt att tillsammans med Elitfotboll Dam bygga upp OBOS Damallsvenskan till att bli den bästa ligan i världen. OBOS Damallsvenskan är redan nu en otroligt stark liga med en passionerad fanbase och nu är det dags för att ta den till nästa nivå. Detta är vår hemmaplan – att tillsammans med rättighetsinnehavare utveckla sporter samtidigt som vi når och inspirerar ny publik genom den bästa streamingtjänsten i branschen, säger Anders Jensen, NENT Groups ordförande och vd, i ett pressmeddelande.


Djurgården slutade på en nionde plats i årets serie, där bland annat U23-landslagsspelaren Julia Walentowicz nominerades till Ungdomarnas pris på galan Damallsvenskans Bästa. Laget hade det tredje bästa publiksnittet på hemmaplan 2021 i serien.

 
Här kan du se Viaplays nuvarande utbud
Här kan du se onsdagens presskonferens från Viaplay (krävs registrering, ej abonnemang)

Senaste nytt
Fler nyheter