• Ungdom
  • Akademi
  • 28 apr 2022

Isak Alemayehu och Edvard Liljedahl står för DIF-representationen i det svenska P16-landslaget respektive P16 Future Team-landslaget.

Det svenska Future Team-landslaget* för pojkar födda 2006 är nere och spelar fyrnationsturnering i Holland och blårandig representation finns i form av försvararen Edvard Liljedahl från DIF PA16. Två matcher har spelats och efter en inledande förlust mot värdnationen Holland med 3-1 blev det seger under torsdagen med 1-0 mot Belgien. Edvard spelade 90 minuter under första matchen och en halvlek mot Belgien och härnäst väntar avslutande match mot Danmark på lördag.

Även 06-födde Isak Alemayehu (bilden ovan) kommer att dra på sig den blågula landslagströjan och är uttagen till P16-landslagets trupp till fyrnationsturneringen i Blekinge den 11-16 maj där Irland, Schweiz och Island står för moståndet.

* Future Team-landslaget är en utvidgad landslagsverksamhet för unga spelare med senare fysisk mognad än genomsnittet.