Företag

Isak Alemayehu lånas ut till FC Stockholm

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 sep 2024

Djurgårdens 17-årige mittfältare spelar i Ettan Norra under hösten.

Efter en sejour i nederländska Feyenoord under vårsäsongen väntar nu spel i FC Stockholm under hösten för Djurgårdens 06-födde mittfältare Isak Alemayehu.
En miljö som erbjuder möjligheter till både utveckling och speltid i Ettan Norra där laget i nuläget nosar på ett avancemang till Superettan. Dessutom med ett avtal som innefattar dubbel speltillhörighet, vilket innebär att Isak finns fortsatt tillgänglig för spel med Djurgården vid behov.
– Det här känns väldigt bra och det har gått snabbt, jag fick reda på det i tisdags. Så jag håller på att landa i det just nu, men är väldigt taggad och det ska bli roligt att komma igång, berättar Isak som får sällskap i FC Stockholm av de tidigare blårandiga lagkompisarna Gideon Granström, Rasmus Allbäck och Jacob Bäckström.
– Jag har inte snackat med dem än, utan tänkte överraska dem imorgon på första träningen.

Närmast kommer Isak från ett halvår i Nederländerna med Feyenoord.
– Det var väldigt bra och lärorikt för mig. Jag njöt verkligen av att vara där och fick med mig mycket erfarenhet. Jag spelade mycket matcher med deras U21-lag och vi vann både ligan och cupen, sedan fick jag även rotera upp en del i A-laget. Så det var en fin period och jag har bara gott att säga om Feyenoord.

Nu väntar nya utmaningar i Ettan Norra och det kan bli skarpt läge med seriematch redan på fredag mot Täby.
– Det är ju planen. Vi får se efter träningen på torsdag och rent positionsmässigt har vi pratat om spel på mittfältet. Sedan får vi se mer exakt i vilken roll det blir, avslutar Isak.

 

Bosse Andersson om utlåningen av Isak Alemayehu

Sportchefsrollen kräver ett ständigt pusslande för att optimera förutsättningarna för varje enskild spelare i truppen. Ett lån till FC Stockholm ger den unge mittfältstalangen Isak goda möjligheter att utvecklas samtidigt som den dubbla speltillhörigheten gör att han kan fortsätta att representera Djurgården, enligt Bosse Andersson.
– Efter tiden i Feyenoord har Isak varit med oss och tränat och gjort starka insatser. Man ser att han har utvecklats och nu får han möjligheten att spela för både FC Stockholm och Djurgården under hösten. Det blir ett bra upplägg för Isak som gör att han kan utvecklas ytterligare och ta nya steg inför nästa år.

 

Senaste nyheter

Relaterat