Inför Shamrock Rovers - Djurgården

Ikväll kickar gruppspelet i Europa Conference League igång då Shamrock Rovers står för motståndet. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

SHAMROCK ROVERS - DJURGÅRDEN

Torsdag 8 september kl. 21.00, Tallaght Stadium.

Visas på Viaplay

Truppstatus

– Elliot Käck och Albion Ademi är de spelare som inte är uttagningsbara, meddelade Djurgårdens naprapat Kalle Barrling under onsdagskvällen.

 

Spaningar 

  • Rafflande gruppspelspremiär i Conference League mot hemmastarkt irländskt motstånd.
  • Skönt återbesök i Dublin med fina minnen från 2002 då lagen möttes i UEFA-cupen och DIF besegrade Shamrock med 3-1 borta.
  • Tre poäng med hem från Studenternas IP i söndags ger fortsatt gott självförtroende och tätkänning i toppen av Allsvenskan.
  • Presskonferensen inför matchen med Thomas Lagerlöf och Magnus Eriksson ser du här.
  • Isländske domaren Ivar Orri Kristjansson dömer matchen.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det ska bli spännande att gå in i gruppspelet och vi kastas rakt in i stormen. Det lär bli en otroligt entusiastisk publik på arenan och vi tar oss an ett lag med en spelstil som mestadels är klassiskt brittisk, så det kommer att bli en tuff utmaning för oss. Jag tror att de kommer att ösa på för fullt och anfalla konstant från start och kanske under hela matchen. De har en väldig energi i sitt spel på hemmaplan och har ett starkt facit hemma i de internationella matcherna de spelat. Men som jag förstått det kommer vi att ha en hel del DIF-supportrar med oss på plats som stöttar oss. Så det känns bra att vi har dem i ryggen, berättar Kim från bussen på väg mot Dublin i typsikt irländskt väder med regn och blåst där spelarna vilar upp sig inför kvällens pass.
– Vi har blivit ganska bra på återhämtning både när det gäller fysiken och det mentala och jag tycker att vi ligger bra till inför nästa uppgift. Sedan får vi se hur det ser ut på träningsplanen under onsdagskvällen då vi kör ett pass någonstans runt matchtid.Om Shamrock Rovers

  • En svit på sex raka obesegrade matcher i serien bröts i fredags i Dublin-derbyt mot Bohemian FC som vann med 1-0.
  • Leder Airtricity League med fyra poängs marginal och en match mindre spelad än tvåan Derry City.
  • Värvade nylligen ukrainske centrale mittfältaren Viktor Serdeniuk.
  • Mittfältaren Jack Byrne toppar assistligan i serien med nio målgivande passningar medan lagets bästa målskyttar är Rory Gaffney, Graham Burke och Danny Mandroiu, samtliga står på sju fullträffar så här långt i ligan.
  • Mer utförlig info om laget finns att läsa här.

Kim Bergstrand om Shamrock:
– De spelar 5-3-2 eller 3-5-2, lite beroende på hur man ser det. De försöker bygga spel men det kan också sluta med en lite längre boll på en tung forward (Rory Gaffney) som skulle kunna beskrivas som en rödhårig Carsten Jancker som är hänsynslös i boxen. Men som sagt ett lag som är erkänt starka hemma, så det lär bli en tuff utmaning för oss.

 

Senaste nytt
Fler nyheter