Företag

Seger mot Rosenborg

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 aug 2008

Djurgården vann det första mötet med Rosenborg med 2-1, målskyttar blev Johan Oremo och Enrico.

Det tog bara tre minuter innan Dembo Touray tvingades till en strålande enhandsräddning och i det läget av matchen var det nog många som var lite oroliga. Men Rosenborgs offensiv ebbade ganska snart ut och i stället var det Djurgården som tog tag i taktpinnen. Genomtänkt spel, bra positioner och massor av vilja skapade chanser, även om det i bland slarvades lite i sista passen. Daniel Sjölund slet hårt på mittfältet och var nöjd med lagets prestation.
- De trycker på i början och har ett högt tempo, men det visste vi om att de skulle göra. Efter det tycker jag att vi kommer igång bra och skapar chanser, menade Daniel.

Att Djurgården är rejält på väg upp i form visade man med besked och efter en mycket fin djupledsboll kunde Johan Oremo ge Djurgården ledningen.
- Det är Ekong som lägger fram bollen, jag ligger lite efter men kastar mig fram för att nå den och får den förbi målvakten, berättade Johan.

Minuten senare får Lance Davids bollen på högerkanten, avancerar ända in i straffområdet men missar skottet. Det kunde varit mer, men 1-0 stod det vid halvtidsvilan.
- Första halvlek gör vi det bra, vi följer spelplanen, ligger rätt i positionerna och ställer om snabbt. Första målet är en följd av just det, vi vinner boll högt och ställer om snabbt, menade Paul Lindholm.

Andra halvlek blev jobbigare, Rosenborg vaknade till och visade prov på sitt höga bolltempo och sitt snabba passningsspel. Djurgården låg lite för lågt och tillät tidvis Rosenborg att bita sig fast på offensiv planhalva, men till riktigt farliga lägen kom man sällan. Då slog Marek Sapara, bäst på planen när Ružomberok slog ut Djurgården för två år sedan men nu i Rosenborg, till med en frispark som Dembo inte nådde och matchen var utjämnad.

Djurgården kom tillbaks efter kvitteringen och utjämnade spelbilden, men klockan tickade på. Minuten före full tid, fick Djurgården frispak till höger om Rosenborgs mål. Ekong slog den, det blev trassligt framför mål och där dök inbytte Enrico fram och avgjorde matchen.
- Kanske inte det snyggaste målet jag har gjort, men väldigt viktigt och väldigt skönt, menade en lycklig målskytt.

Paul Lindholm var inte lika nöjd med den andra halvleken, mer nöjd med resultatet och mycket glad över ännu en seger.
- Vi blir för låga i vårt försvarsspel. Det beror delvis på att de spelar väldigt bra med snabbt bolltempo. Där måste vi bli bättre, när vi väl får upp bollen måste vi flytta upp våra positioner. Men det är mycket viktigt att vi får det här målet på slutet. Det är ett helt annat utgångsläge inför returen än 1-1, nu måste de tänka framåt och vinna, det förändrar förutsättningarna, menade Paul.

Uefacupen, andra kvalomgången, match 1:2
Djurgården Rosenborg 2-1 (1-0)
1-0 (38) Johan Oremo
1-1 (75) Marek Sapara
2-1 (90) Enrico Cardoso Nazaré
Publik: 6947
Varningar: Johannesson, Dahlberg, Oremo

Laget
Touray
Davids, Magnusson, Kuivasto, Tauer
Johannesson, Sjölund (off), Ekong
Kusi Asare, Oremo, Komac

Byten
Daniel Sjölund ut, Enrico Cardoso Nazaré in (60)
Lance Davids ut, Patrik Haginge in (70)
Andrej Komac ut, Mikael Dahlberg in (79)

Ej inbytta
Vaiho, Ceesay, Rajalakso, Näfver

Rosenborgs lag
Jarstein
Lustig, Lago, Stadsgaard,Nordvik
Sapara, Tettey, Skjelbred, Konan Ya
Iversen, Berisha (Storflor, 76)

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

14 augusti, torsdag 20:00Råsunda fotbollsstadion

DjurgårdenRosenborg BK
2-1 (1-0)

  • MålskyttarJohan Oremo 37'Marek Sapara 76'Enrico Cardoso Nazaré 90'
  • Gula kortJohan OremoMarkus JohannessonMikael Dahlberg
  • Domare Douglas McDonald
  • Publik 6947 (Råsunda fotbollsstadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat