Hattrick av Bärlin i träningsmatch

• 5 juni 2001

Senast Djurgården mötte Värtan var i en cupmatch som Värtan vann med 4-0. Den här gången blev det 6-0. Till Djurgården.

Även om man inte ska dra för höga växlar på den träningsmatch som utspelade sig på Kaknäs mellan Djurgården och Värtan, så var det klasskillnad. Division II-laget Värtan stod inledningsvis pall bra mot allsvenska Djurgården, även om det var Djurgården som dominerade från början till slut.

Tio minuter tog det för Stefan Rehn att göra matchens första mål, ytterligare tolv minuter och flera chanser senare kunde Markus Karlsson nicka in 2-0, efter ett vänsterinlägg från Andreas Johansson.
Djurgården fortsatte att skapa chanser, flera var de som gick utanför eller räddades, men så kom Stefan Bärlin fri och kunde enkelt göra halvtidsresultatet 3-0.

I Värtan var glädjande nog Joel Riddez pigg och flertalet av Värtans bollar gick på vänsterkanten. Även Jörgen Sundström var inblandad i några situationer mot Djurgårdens mål. Dock ska sägas att Rami Shaaban inte hade mycket att göra.

Stefan Bärlin gjorde 4-0 efter 60 minuter och strax därpå kunde även Stefan Rehn göra sitt andra mål.

Christer Mattiasson byttes in lagom till den andra halvleken. Djurgårdens nya målgörare gjorde dock inga mål i sin första träningsmatch med laget, däremot ledde en av hans chanser till mål: Det var i slutet av matchen som Johan Wallinder klackade till Mattiasson som befann sig på vänsterkanten. Mattiasson lobbade bollen i ribban, och när den studsade ut var Bärlin påpassligt framme och säkrade sitt hattrick.

Djurgårdens IF - Värtans IK 6-0