DIF lekte bort MFF ur cupen

• 26 sep 2002

Ordningen är återställd sedan Djurgården fått sin revansch på Malmö FF. Efter en mållös första halvlek besegrade man slutligen MFF med 4-0 i Svenska Cupens semifinal.

Den första halvleken innehöll chanser åt båda hållen, men redan från början handlade det mest om Djurgården. Men om Djurgården hade fler chanser och stundtals bra spel, hade Malmö de vassaste frisparkslägena och av målvakterna var det Isaksson som tvingades utmärkte sig med säkra räddningar. Till exempel efter nio minuter då Malmös måltjuv Peter Ijeh kom fri, Andreas Isaksson var långt ute i straffområdet och Ijeh försökte finta bort honom genom att runda honom på höger sida, men Isaksson kunde styra undan bollen.

Stadions 3810 åskådare fick se en riktigt underhållande match där ett av första halvleks vassaste lägen var en klackning av Rehn som möttes av Johan Elmander vars volleyskott gick över mål.

Mot slutet av halvleken hade var det Malmö som var vassast med ett par farligheter, signerade Andreas Yngvesson och Peter Ijeh, men Andreas Isaksson var bra med när det behövdes.

Djurgården tog över allt mer i den andra halvleken. Andreas Johansson inledde med ett skott i Lee Baxters famn, sedan fortsatte anfallen. Även Kim Källström hade ett bra skott där Baxter fick ta till en fotparad för att parera.

Knappt 20 minuter in i halvleken kom Djurgårdens första mål. Det var Babis Stefanidis som från kanten serverade Niclas Rasck. En dragning senare lade Rasck in bollen med högerfoten mot bortre stolpen. Baxter var på bollen med fingertopparna men fick se sig släppa in 1-0.

Louay Chankos vänsterskott räddades av Baxter, men då var Babis Stefanidis påpassligt framme och petade in returen till 2-0.

Djurgården började leka allt mer, det handlade om klackningar, snurrar och danssteg på planen och det kändes att 3-0 låg i luften. Det blev Stefan Rehn som stänkte in bollen från 25 meters håll alltmedan ett förvirrat Malmförsvar bara kunde se på.

Med fem minuter kvar fastställde Louay Chanko slutresultatet till 4-0 med ett skott från straffpunkten. Därmed har Djurgården avancerat till final i Svenska Cupen.

Djurgårdens IF - Malmö FF 4-0 (0-0)
(64) 1-0 Rasck
(77) 2-0 Stefanidis