Två mål av Wallinder mot Café Opera

• 23 feb 2002

I söndagens träningsmatch mot Café Opera testade Djurgården en ny elva. Djurgården vann den tämligen händelselösa matchen med 3-1. Johan Wallinder gjorde två av målen.

Zoran och Snuffe testade ett nytt lag jämfört med onsdagens match mot Brommapojkarna. Backlinjen var densamma som i onsdags, bortsett från att Richard Henriksson - för dagen med en tvåa på ryggen - tog plats som innerback i stället för Patrik Eriksson Ohlsson.
Anfallsglade Lolo Chanko tog plats på mittfältet tillsammans med Babis Stefanidis och Bapupa. Bapupa fick därmed göra sin första Djurgårdsmatch.
Aziz Corr Nyang placerades i anfallslinjen tillsammans med Christer Mattiasson och Johan Wallinder.

Det var en tämligen tråkig och intetsägande match, där det inte hände särskilt mycket. Djurgården var i slutändan det något bättre laget, trots att det var Café Opera som började bäst. Djurgården visade till en början upp ett segt spel där man slarvade med positionerna.
Några ljusglimtar fanns det dock i början av den första halvleken: Johan Wallinders skott alldeles till höger om Café Operas mål och Babis Stefanidis som sköt strax utanför målets vänstra sida.

När drygt tio minuter var spelade av matchen tog Christer Mattiasson emot en passning av Johan Wallinder och sprang upp på vänsterkanten. Sidledspassningen satt som gjuten; Babis Stefanidis kunde rusa fram på högra sidan av straffområdet och nicka in 1-0.

Det blev Lolo Chanko som tog en stor del av Djurgårdens kommando, bland annat tog han - i avsaknad av Rehn och Barsom - hand om Djurgårdens hörnor. En vänsterhörna kunde blivit riktigt farlig, men bollen rensades undan.

Under första halvlek var det mycket spel på Djurgårdens vänsterkant. Mikael Dorsin och Johan Wallinder hade dock behövt en mittfältare något mer på hugget än Bapupa - som dock visade upp sig bättre i den andra halvleken - till sin hjälp.

När en kvart återstod av första halvlek kvitterade Café Opera genom Andreas Lifbom.

Även den andra halvleken var snål på chanser och händelser. Men den började bra, bara några minuter efter paus passade Aziz Corr Nyang, strax till vänster om målet, bollen vidare till Johan Wallinder som lobbade bollen i mål.

Under en stor del av den andra halvleken förlades spelet till Djurgårdens högerkant.

Wallinder blev tvåmålsskytt sedan han med tio minuter kvar fastställde slutresultatet till 3-1 genom ett mål gjort på bicykletas. Målet kom efter en hörna, lagd av Lolo Chanko.

- Syftet med matchen var att se nya spelare och även Mattiasson och Wallinder tillsammans i anfallsspelet, sade Zoran Lukic efteråt.
Han sade sig vara någorlunda nöjd med matchen, och berömde framför allt Lolo Chanko för en fin insats.

Djurgården - Café Opera 3-1 (1-1)
(12) 1-0 Babis Stefanidis
(27) 1-1 Andreas Lifbom
(48) 2-1 Johan Wallinder
(80) 3-1 Johan Wallinder