Företag

Seger mot Brage

  • 24 juni 2004

Djurgården vann med 6-0 mot IK Brage i en träningsmatch som avslutade lägret i Säfsen.

Igår avslutade Djurgården det tuffa lägret i Säfsen med en match mot IK Brage. Det slutade med en komfortabel seger med 6-0 mot ett inte alltför vasst motstånd. Redan efter 9 minuter stod det 2-0 till Djurgården och därmed var matchen i praktiken över.

Trots enkelt motstånd finns det i alla fall en del positiva saker med matchen. Först och främst att man gör många mål givetvis. Även om motståndet är sämre så kommer ju inte målen av sig själva och det var skönt att se Djurgården klara av att få in så många bollar. Dessutom fick man en bra övning i att hålla positionerna, något som fungerade bra i matchen. Inställningen var också bra för en träningsmatch, betydligt bättre än i matchen mot Umeå förra veckan, och spelarna sprang mycket och offrade sig på plan. Bergtoft offrade sig så mycket att han lyckades spräcka hakan och var tvungen att stiga av för att få den ihopsydd.

På slutet tog benen slut på många spelare och kvaliteten sjönk, inte konstigt efter alla fyspass på träningslägret. Fram till dess gör Djurgården en klart godkänd match med riktigt bra prestationer av framför allt Patrick Amoah och Johan Arneng, den sistnämnde har nog inte setts springa lika mycket i någon match hittills i år.

Flera spelare avstod matchen på grund av småskador. Andreas Johansson, Bapupa, Barsom, Stefanidis och Sjölund satt alla på läktaren med lite småont, men alla förmodligen är tillbaks efter helgens vila. Tyvärr fick inte skadade slovenen Kovacevic möjlighet att spela och han har nu återvänt hem.


IK Brage-Djurgårdens IF 0-6 (0-4)
0-1 (5) Stenman (straff)
0-2 (9) Hysén
0-3 (25) Makondele
0-4 (35) Makondele
0-5 (61) Amoah
0-6 (90) Amoah

Publik: 309


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter