Ingen fortsättning för Mark Dempsey i DIF

  • 30 okt 2016

Mark Dempsey kommer inte att fortsätta som huvudtränare för Djurgården och har valt att tacka nej till det erbjudande om förlängning som han fått.

 Under söndagen meddelade Mark Dempsey spelarna och ledarna om sitt beslut vid samlingen innan träningen och till alla inom föreningen vill han göra följande uttalande angående beslutet:
”Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka mina spelare, alla ledare, supportrarna och andra som verkar i föreningen för deras stöd under min tid här som tränare. Djurgården gav mig indikationer på att de ville förlänga genom att använda optionen på mitt kontrakt. Men efter långt och noggrant övervägande har jag beslutat mig för att inte anta erbjudandet. Jag och min familj har haft en underbar tid här i den här härliga staden och vi tar med oss fantastiska minnen härifrån. När jag kom hit till föreningen i början på augusti var uppgiften tydlig från Bosse Andersson och Henrik Berggren: Vinn fotbollsmatcher och se till att Djurgården spelar kvar i Allsvenskan 2017. Jag tog mig an utmaningen och förankrade den hos ledare och spelare som har svarat med en hängivenhet och ett stort engagemang för att uppnå målet. De har visat alla nödvändiga kvaliteter, energi, tro och kämpaglöd och de var de dygderna som gjorde att vi lyckades med det vi föresatte oss att göra. Jag tackar härmed för mig och önskar alla supportrar och alla med anknytning till den här fina föreningen all lycka framöver.” /Mark Dempsey

För DIF:s sportchef Bosse Andersson blir det nu aktuellt att påbörja sökandet efter en ny huvudtränare men han betonar att han är mycket nöjd med Marks insats och prestation under sin tid i föreningen.
– Föreningen hade ambitionen att fullfölja med Mark. Vi har haft en del möten och en god diskussion men sedan meddelade Mark att han tackar nej till en fortsättning i Djurgården. Det har inte varit några andra faktorer som spelat in utan det är ett beslut som han själv tagit utifrån att han söker nya utmaningar.
– Han har fullföljt sitt uppdrag och gjort det han kommit hit för och det var att vi skulle spela allsvensk fotboll 2017. Så det är bara att säga: well done. Han har bidragit med sin energi, skapat trivsel hos grabbarna och varit en stor tillgång för oss så vi önskar Mark den bästa av fortsättningar i sin fortsatta tränarkarriär, summerar Bosse.

DIFTV med Mark Dempsey om beslutet kommer senare enligt önskemål från Mark själv och mer information om avtackning i samband med DIF-Häcken kommer under måndagen.  

Senaste nytt
Fler nyheter