Bärkroth jagar nya poäng på måndag

IFK Göteborg gästar Tele2 Arena på måndag där Nicklas Bärkroth vill se årets första allsvenska trepoängare på hemmaplan och han bidrar gärna med nya assist för egen del.

Trots bistert nollgradigt ruggväder med enstaka snöflingor på Kaknäs var ändå inställningen och energin intakt hos Nicklas Bärkroth, precis som man är van vid. Det var hög intensitet i de Bärkrothska löpningarna som rimmade väl med den inspirerade insatsen som laget levererade mot Örebro och som bådar gott inför måndagens hemmamatch mot IFK Göteborg.
– Vi gör det jättebra i stort sett hela matchen mot ÖSK  tycker jag. Vi pratade mycket om just det efter Sundsvall-matchen där vi tappade en hel del i slutet av första och i andra halvlek. Hur viktigt det är att hålla uppe nivån och det jobbade vi med inför Örebro-matchen. Jag tycker att alla spelare tog det jättebra så vi ska vara otroligt nöjda med den matchen, berättar Nicklas som tycker att det är knepigt att värdera lagets prestation kontra Örebros insats.
– Det är en definitionsfråga men jag tycker att vi gör dem dåliga. Vi är extremt samlade och kompakta i försvarsspelet medan vi varierar vårt spel i anfallet och gör det svårt för Örebro. Då blir det så och man vet själv hur det är när man har varit i andra laget samtidigt som motståndaren har bra perioder. Då är det tufft, så vi gör en riktigt bra match.

Närmast väntar IFK Göteborg som gästar Tele2 Arena. Ett lag som har ett motigt fjolår i bagaget och en hyfsat turbulent försäsong men som fick en injektion av en seger i förra omgången.
– De kommer från en viktig trea mot Elfsborg, en bra match för dem. Sedan har jag inte sett så mycket av Göteborg under försäsongen så det är svårt att säga var de står. Men det är klart att vi spelar matchen på hemmaplan och vill vinna alla matcher, så då ska vi se till att göra det nu också, säger ”Bärka” som inte lägger någon större vikt vid att IFK Göteborg inte besegrat Djurgården på bortaplan i Allsvenskan sedan 26 september 2011.
– Vi ska inte jinxa något inför den här matchen. Men vi är starka på hemmaplan och det blev ju kryss senast i premiären så då är det dags att vinna nu.

Formen är god och det finns gott om hungriga utmanare som slåss om speltid på kanten.
– Jag tycker att formen blir bättre och bättre. Det är två matcher nu där jag precis som laget har blandat och gett. Men jag känner mig fräsch i kroppen och det är bara det där lilla sista som ska upp någon procent. Men så är det ju alltid, man vill hela tiden bli bättre och vi har en bra konkurrenssituation som gör att man måste träna på stenhårt hela tiden, vilket är kanon för truppen.

Konkurrensen gäller givetvis även den interna assistligan. Men där håller ”Bärka” undan som etta med sin dubbla skörd från premiären mot Sundsvall.
– Det hoppas jag att jag förblir. Det är ett av målen jag har att göra fler poäng än under hösten. Så det är kul att jag är igång där också.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter