Inför Djurgården - Falkenberg

Den rafflande allsvenska toppstriden rullar vidare när Falkenberg gästar Tele2 Arena på tisdag.

Djurgården - Falkenberg
Tisdag 24 september 19.00, Tele2 Arena  Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 
Jacob Une Larsson
PK Bråtveit

Fysteamet om läget i truppen:
–  Alla är tillgängliga för spel förutom långtidsskadade Erik Berg och Jacob Widell Zetterström samt PK Bråtveit som har börjat träna lite lätt men är inte redo för match än. Utöver det är Jacob Une Larsson avstängd efter tre gula kort, konstaterar Djurgårdens naprapat Christian Anderasson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Marcus Danielson, Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad

Spaningar 

  • Jacob Une Larsson avstängd, vem gör kapten Danielson sällskap i mittlåset?
  • Emir Kujovic gör succé på topp och Buya Turay är tillbaka efter avstängning. Angenäma uttagningsproblem för Kim och Tolle.
  • Alla Djurgårdens ungdomslag finns på plats för att se matchen och genomför en marsch till arenan över Globentorget kl. 18.20. Passa på att ge spelarna och ledarna lite extra pepp.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det ska bli kul och vi hoppas att det kommer mycket folk som hjälper till att driva tempot i matchen, för det tror vi kommer bli viktigt. Det är en fantastiskt stöttning som vi har och i Sundsvall var det som att spela på hemmaplan. Så det vill vi gärna få till på tisdag med tryck, fart och energi på läktarna och planen, säger Tolle som tycker att återhämtningen varit god i laget nu når matcherna duggat tätt.
– Vår trupp mår väldigt bra trots det täta spelschemat. Det ger oss möjlighet att rotera lite spelare i bra form och inför varje match så känns det tufft att sätta vissa spelare utanför startelvan. Men det är ju ändå positivt nu när det är så pass tight mellan matcherna.

Om Falkenberg

  • Tog en viktig seger senast med 1-0 mot Östersund i bottenstriden.
  • John Chibuike är lagets bästa målskytt med fyra fullträffar så här långt.
  • Marcus Klingberg Mathisen är avstängd inför mötet.

Thomas Lagerlöf om Falkenberg:
 – Det är mycket som talar för att vi kommer att anfalla mot ett ganska samlat Falkenberg i långa perioder. Därför är det viktigt att vi driver tempot i matchen så att det blir tuffare och tuffare för dem att hålla positionerna i sitt försvarsspel. Sedan behöver vi som alltid ha koll på vårt eget försvarsspel och balans så att vi kan döda deras omställningar. Men även att vi klarar av att sätta en kollektiv press i deras uppbyggnadsspel så att vi inte behöver jaga för länge. De är ett bättre lag än vad poängskörden visar och vi får inte underskatta dem. De vet definitivt hur man passar runt bollen och har gjort flera bra perioder på konstgräs på bortaplan. Även om de har haft svårt att ta poäng på konstgräs har de stått för bra prestationer. Så det gäller att ha respekt för deras passningsspel, det kommer att skada oss om vi inte är synkade i presspelet.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter