Inför Djurgården - IFK Göteborg

Allsvenskt klassikermöte när ett formstarkt DIF tar emot Blåvitt på Tele2 Arena.

Djurgården - IFK Göteborg
Måndag 15 april 19.00, Tele2 Arena

Visas på C More - klicka här för att beställa matchenTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Edward Chilufya - rehab
Jacob Une Larsson - rehab
Alexander Abrahamsson - rehab
Aslak Witry - skada, missar matchen.

Om läget i truppen
– Jacob Une Larsson var med i delar av träningen under fredagen och Edward Chilufya och Alexander Abrahamsson ska väl komma igång med full träning nästa vecka. Så det är bra konkurrens i laget just nu och inte lätt att slå sig in i Djurgårdens elva, säger Kim Bergstrand och beträffande läget med Aslak Witry som klev av under fredagens träning kommer ett beslut om medverkan i truppen att tas under söndagen, enligt naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Efter urladdningen mot ÖSK med tre vackra mål och 20-3 i avslut finns goda förhoppningar om att få se mer underhållande blårandig fotboll.
  • Solid försvarsinsats från firma Danielson/Berg i den centrala defensiven senast. Nästa utmaning blir Gbg-återvändande Lasse Vibe.
  • Kommer tvåmålsskytten Aslak Witry att vara redo för spel på måndag? Truppen presenteras 24 timmar innan avspark.


Tränarkollen

Kim Bergstrand om matchen:
– Vi känner att vi gjorde det bra senast mot Örebro och en i stora delar okej match mot Sundsvall. Så vi börjar komma igång och har vi samma rörlighet och spelglädje på måndag finns det goda förutsättningar för att vi ska göra ett bra resultat mot Göteborg, berättar Kim som är nöjd med det sätt som laget förvaltade matchen på senast.
– Vi var ju mycket smartare mot Örebro jämfört mot Sundsvall där vi satte huvudet under armen och bara körde. Men vi var inte kloka och vilade med bollen som vi var mot Örebro där vi var mycket mer samlade och tog bättre beslut både med och utan boll.

Om IFK Göteborg

  • Tog en viktig seger senast mot Elfsborg efter förlust i premiären mot AFC och ett misslyckat cupspel i ryggen.
  • Välmeriterade anfallaren Lasse Vibe återvänder till laget och är spelklar inför måndagen.
  • 17-årige anfallaren Benjamin Nygren visade spännande kvaliteter senast mot Elfsborg.

Kim Bergstrand om IFK Göteborg

– Det är ett lite annorlunda Göteborg än det vi såg förra året. Jag tycker att de är mer likt det gamla Göteborg med uttalat försvar och kontringsspel. Så det gäller att ha koll på deras topp fyra längst fram som har mycket fart och talang, säger Kim som tror på en matchbild med ett balanserat motstånd.
– De var väldigt lyckosamma och effektiva mot Elfsborg med sitt kontringsspel så en gissning är att de kommer att försöka bygga vidare på det. 

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter