Ring redo att fortsätta utmana mot Blåvitt

"Jag hoppas att vi kan bjuda på fin fotboll och tre poäng", konstaterar Jonathan inför måndagens hemmamatch mot IFK Göteborg.

Det har snackats mycket om målskytte men kanske borde fokus handla mer om den nytta som Jonathan Ring gör på planen. Senast mot Örebro levererade han en superb assist till Buya Turay och de kvicka fötterna luckrade upp ÖSK-försvaret gång på gång.
– Det var kul att vi kunde bjuda på så fin fotboll, det är så vi vill spela. Jag hoppas att vi kan fortsätta med det och visa upp samma spel mot IFK Göteborg. Vi har en bra känsla i gruppen nu, förklarar Jonathan som stod för några minnesvärda klackkombinationer på Behrn Arena.
– Man vill ju bjuda på något extra och det är ofta små marginaler som jag spelar med. Ibland går det hem och ibland inte men jag kommer att fortsätta göra det. Det kändes som ett uppsving jämfört med förra matchen mot Sundsvall och jag tog för mig mer.

Ta för sig gör även hans lagkompisar och Jonathan åkte på en rejäl smäll mot huvudet under torsdagens träning och fick kliva av. Lyckligtvis träffade det inte alltför olyckligt och "Ringen" var i full träning igen under fredagen.
– Jag har lite ont i käken men annars är det lugnt. Jag fick en armbåge, knä eller vad det nu var i huvudet så det gjorde ont då men idag känns det bra. Tänderna är i behåll i alla fall.

Nu närmast väntar IFK Göteborg på måndag. En match där Ring och laget går för årets första allsvenska seger på hemmaplan.
– Jag har inte jättebra koll på dem. De hade ett tufft fjolår och började väl inte såg bra i år men vann med 3-0 senast. Jag kollade inte på den matchen men spelar vi som vi gjorde mot Örebro så ska vi vinna.

Rent statistiskt har det gått bra mot IFK Göteborg på sistone. Är det en motståndare som passar oss bra?
– Jag tror att alla lag kommer att passa oss bra i år. Det gäller bara att vi vågar hålla oss till vårt spel så kommer det att gå bra, avrundar Ring med förhoppning om en en underhållande match på måndag.
– Jag hoppas på mycket publik och att vi kan bjuda på fin fotboll och tre poäng.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter