Supportrar ställer ut konst bakom Sofialäktaren på tisdag

Välkommen på vernissage bakom Sofialäktaren (södra kortsidan) i samband med matchen mot Falkenberg.

I samband med hemmamatchen mot Falkenbergs FF tisdagen den 24/9 kommer foajén bakom Sofialäktaren att utsmyckas med konstverk från blårandiga kreatörer. Uttrycksfulla illustrationer och porträtt blandas med noggrant lagda pärlplattor, teckningar och grafiska tryck. Verken kommer till största del att präglas av en tydlig DIF-tematik, men deltagarna har även fått möjlighet att hänga upp verk där motiven inte kretsar kring DIF.

Syftet med utställningen är att ge supportrarna en chans att prägla arenamiljön runt själva matchen genom att utsmycka den foajé som supportarna på kortsidan vistas i inför match och under halvtidspausen.
– Matchen är så klart huvudnumret men på tisdag får vi samtidigt mer att njuta av i foajén och i inramningen av matchen, säger Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson om utställningen. 

Verken hänger uppe redan vid insläppet 18:00 och kommer att hänga kvar till strax efter slutsignal (omkring 20:50). De medverkande kreatörerna kommer även att vara på plats under kvällen för samtal och frågor, exempelvis kring försäljning av de aktuella verken.

Utställningen hålls enbart bakom Sofialäktaren.

Biljett till matchen mot Falkenberg köper du här!

Senaste nytt
Fler nyheter