Ungdomssvepet vecka 37

En skön seger för U19 och en poänggivande Norrlandsturné för F19. Här hittar du helgens resultat samt övrig info om vad som händer på ungdomssidan.

U19 Djurgården - IFK Göteborg 3-0 (2-0)

Målskyttar: Ali Khan, Hugo Fernandez, Viktor Liljeström. 

U19 tränare Johan Palm om matchen:
– Denna match är den vi haft störst kontroll i under de sju matcher vi spelat i slutspelsserien. Spelarnas individuella prestationer och lagets kollektiva prestation upplevdes vara mer i nivå med vad vi vet att dom kan, vilket var glädjande med tanke på förra helgens prestation.
– Direkt från start tar vi kontroll på matchen vilket hänger ihop med att IFK inte pressade oss speciellt högt. Våra motståndare var kompakta i bredd och i djup och skickliga på att täcka vilket innebar att vi fick flytta bollen snabbt mellan oss och vänta på att de skulle flytta upp laget för att vi skulle kunna spela mellan deras lagdelar. I princip direkt efter att vi tagit ledningen genom Ali Khan så får IFK straff. Den räddas av Kwesi Kawawa vilket var bra med tanke på att den var helt felaktigt dömd. Vi fortsätter att ha tålamod på att invänta att obalansen skall uppstå hos våra motståndare och i en omställning kan Hugo Fernandez kombinera sig fram tillsammans med Agaton Poursahidi och avsluta anfallet till 2-0. 
– Andra halvlek är i princip identisk med den första och vi har total kontroll. Det dröjde dock till minut 83 innan vi gör 3-0. Detta efter att vi kombinerat oss fint igenom deras lagdelar och Viktor Liljeström placerar in bollen i öppet mål, efter passning från Linus Tagesson.  
– Vi är nöjda med matchens resultat och hur spelarna agerar under andra halvlek, där koncentrationen var på prestationen - både spelarnas egen och lagets - och där vi tävlar mot våra motståndare under alla minuter. 

På söndag 15/9 möter vi Öster IF borta. Så vi vill hälsa alla Djurgårdare i Växjö välkomna till Myresjöhus Arena, 12.00. 
 

F19 Resultat från ”Norrlandsturnén”

Piteå - Djurgården 1-2 (1-2)

Mål DIF: Linn Jansson och Hanna Ekengren

Morön - Djurgården 2-2 (1-2)

Mål DIF:Hanna Ekengren och Fannie Peatt.

F19-tränare Dennis Gabrielsson om matcherna:
– Matchen mot Piteå börjar vi starkt och leder med 2-0 efter 22 minuter. Sedan slappnar vi av lite och bjuder in Piteå i matchen och rättvist reducerar de i 40:e minuten. Vi går till paus med ledning och pratar om att sortera rätt defensivt och att utnyttja och våga använda ytorna dom ger oss offensivt. Andra halvlek blir en halvlek där båda lagen driver olika perioder, det är fysiskt och det skapas målchanser åt båda hållen. Men vi visar att vi är beredda att jobba för varje poäng och går därifrån med en stark trepoängare. 
– Under söndagen var det dags för match 2, mot Morön på andra sidan. Vi tar tag i matchen från början och driver den i 90 minuter skulle jag säga. Vi lyckas bra i vårt presspel och lyckas även hitta attraktiva ytor att spela bollen på. Men från ingenstans snappar en Morön-anfallare upp en för lös passning i vår speluppbyggnad och skapar sig ett friläge, 1-0 på tavlan efter 14 minuter.Trots tidigt underläge fortsätter vi att driva matchen och det resulterar i två mål i första halvlek med bud på fler. I andra halvlek tar vi tag i bollen direkt och parkerar oss på Moröns planhalva, vi skapar många kvalitativa målchanser men sista skärpan saknas. I minut 78 kommer nästa kalldusch, samma Morönforward snappar upp en för lös hemåtpassning och på sitt andra friläge för dagen gör hon sitt och Moröns andra mål. Vi fortsätter trots detta att skapa tryck med farliga målchanser som följd, tyvärr är skärpan inte där idag och vi lämnar besviket med en poäng.

Summering:
– Två tuffa matcher där alla 16 spelare som är med ska ha en stor eloge för sitt sätt att ta sig an denna helg. Extra kul att vi har med två spelare från vårt F17 som går in och presterar bra.
Vi tackar Norrland för detta året och går in i en ny vecka där vi äntligen ska spela hemmamatch igen. Hoppas vi ses på Hjorthagen på lördag.

Nästa omgång: Sundsvall DFF (h) 14/9

Övriga resultat för de äldre akademilagen:

För U17 blev det en bitter förlust borta mot Häcken som vann med 3-2 efter att ha inkasserat tre straffar, med tillhörande mål, under matchen. Den sista kom dessutom i 89:e minuten vilket innebar att DIF-målen från George Alchain och Felix Bågedal inte räckte till någon poäng med hem till Stockholm.

DIF U16 vann med 1-0 i ett tufft och intensivt derby mot Hammarby och fick därmed en fin start på den första matchen i slutspelsserien. I nästa omgång väntar IFK Haninge.

För F17 blev det ett kryss mot BP där laget hämtade upp ett tvåmålsunderläge till 2-2 efter mål av Sofie Andersson och Katarina Kovijanic.

I övrigt finns det anledning att glädjas åt ett rekordhögt deltagande i Djurgården Ungdoms egna turnering Stockholmsmästerskapen som nu är uppe i 271 anmälda lag, det tidigare rekordet var 254 stycken. Lär bli full fart på Östermalms IP och Hjorthagens IP när turneringen rullar igång.

Senaste nytt
Fler nyheter