Företag

Femteplats för PA19 efter 3-1 mot Udinese

  • Ungdom
  • U19
  • 4 aug 2024

Djurgårdens PA19 har under helgen spelat en internationell turnering i Kroatien och mött lag som Juventus, Dynamo Zagreb, och Udinese.

PA19 har spelat Mladen Ramljak Memorial Tournament 2024 I Kroatien torsdag-söndag. Turneringen bestod av två grupper där Djurgården i grupp A mötte Juventus, Dynamo Zagreb, och Panathinaikos. I grupp B återfanns Manchester United, Rapid Wien, AS Trencin och Udinese.

Gruppspelet

Öppningsmatchen var mot Juventus och DIF stod för en riktigt fin prestation och höll jämna steg både på plan och i statistiken efter match, men italienarna fick in matchens enda mål och det blev förlust i första matchen.

Näst på tur stod Dynamo Zagreb och Djurgården inledde starkt och tog ledningen redan efter 54 sekunder. 2-0 kom efter 23 minuter och där och då såg det bra ut för en framskjuten placering i de kommande placeringsmatcherna. Dynamo Zagreb stod dock för en imponerande återkomst och vann till slut med 4-2.

Sista gruppspelsmatchen var mot Panathinaikos och där kom äntligen den välförtjänta segern sett till prestationerna under turneringen. Grekerna besegrades med 2-1 efter dubbla mål av Kalipha Jawla.

Placeringsmatch

Ovanstående resultat ledde till en placeringsmatch om platserna 5-6 mot Udinese och där var det gasen i botten från start från Blåränderna som gjorde processen kort med italienarna. Efter 30 minuter ledde vi med 3-0 och matchen slutade 3-1 till Djurgården som därmed placerar sig på femte plats i turneringen.
Vi avslutar turneringen med en överkörning mot Udinese och leder med 3-0 i halvtid, det var jäkligt starkt av grabbarna, säger akademichef Joel Riddez som sammanfattar turneringen så här:

– Vi gör en jättebra turnering totalt sett där vi spelar i princip jämnt med Juventus i första matchen. Lite snöpligt att inte få med oss poäng där ändå. Parallellt med vår match slog Dynamo Zagreb Panathinaikos med 6-1 så när vi skulle möta kroaterna visste vi att det skulle bli tufft. Att vi då går fram till 2-0 är imponerande – vi gör en fantastisk första halvlek – men sen visar vilket bra fotbollslag dom är och vänder på matchen, säger Joel Riddez och avslutar:

– I den här turneringen mot de här motstånden har vi visat att vi har riktigt bra spelare. Vi har åtta spelare i den här truppen som har gjort landskamper vilket märks del i att dom behärskar olika under lag (i det här fallet gräs), och att dom kan spela på den här nivån och prestera bra. Bra turnering av laget och ledarstaben, man är stolt att vi kan göra det så här bra tillsammans.

Slutplaceringar i turneringen

1. Dynamo Zagreb
2. Manchester United
3. Rapid Wien
4. Juventus
5. Djurgården
6. Udinese
7. AS Trencin
8. Panathinaikos

Senaste nyheter

Relaterat