1,4 miljoner till Djurgården via Hemmaklubben

Allsvenskans huvudsponsor Unibet delar nu ut summorna från Hemmaklubben. Djurgården får 1,4 miljoner kronor.

Som partner till Svensk Elitfotboll arbetar Unibet aktivt för en positiv utveckling av fotbollen och supporterupplevelsen, med satsningar på akademiverksamhet, samhällsprojekt, spelansvar samt att motverka matchfixning. Under perioden 1 januari - 9 november 2020 har besökare på Unibets hemsida kunnat lägga sin röst på sitt favoritlag. Ju fler röster desto högre summa. 1,4 miljoner kronor är välkomna pengar för Djurgårdens ungdomsverksamhet.
- Pengarna från Hemmaklubben är självklart oerhört viktiga och välkomna för oss. Djurgården har en bred ungdomsverksamhet där stödet kommer att göra nytta, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Åter igen har Djurgårdens supportrar visat sitt engagemang och hjälpt föreningen i sitt hjärta.
- För oss är våra supportrar nummer ett. Utan dem är det inte detsamma. Vi saknar dem på läktaren, men känner dagligen hur stort deras hjärta och stöd för Djurgården är. Vi är oerhört stolta över deras engagemang överlag och gemensamma insats i det här initiativet, säger Henrik Berggren.

Unibet riktar även ett stort tack till alla er som röstat.
– Vi vill rikta ett stort tack till alla supportrar som har stöttat sin Hemmaklubb. Svensk fotboll är ingenting utan sina fans. Det kan inte ens detta annorlunda, och för många tuffa, år ändra på. Vi tror att känslan av att kunna bidra till laget i ens hjärta är en väldigt stark drivkraft för en supporter, och vi vill att Hemmaklubben ska förstärka den känslan, säger Anders Falk, Strategic Sponsorship Manager på Unibet, i ett pressmeddelande.

Hemmaklubben 2021 öppnar den 1 januari nästa år.

Senaste nytt
Fler nyheter