Hampus Finndell på lån till Dalkurd

"Det här blir en bra lösning", säger DIF-mittfältaren som lånas ut under 2020.

Efter att ha varit uppe och bekantat sig och tränat med Dalkurd FF under förra veckan blir det nu skarpt läge för Hampus Finndell som går på lån till Dalkurd under säsongen 2020. Ett klokt beslut och ett bra steg, enligt Hampus.
– Det här känns bra. Jag har varit uppe och tränat med laget i veckan och klubben har visat att de vill ha mig där från första början. Det blir en bra lösning för att få speltid och det är det jag behöver just nu för att ta nästa steg, säger Hampus som fick lite feedback av tidigare lagkompisar innan han åkte.
– Jag pratade en del med Besard (Sabovic som spelade i Dalkurd under 2019) om det och han vara bara positiv till klubben. 

För Hampus del innebär det att han dessutom får spela på sin optimala position.
– Jag kommer att spela centralt på mittfältet i en lite friare roll, som nummer 8. Det är den position som jag trivs bäst i så det passar mig bra.

Låneavtalet sträcker sig året ut och det blir sannolikt ett intensivt matchande för Hampus.
– Det är så det är tänkt men man vet aldrig hur det blir. Vi får se hur bra jag gör det men grundtanken är att jag är kvar hela året.


Även sportchef Bosse Andersson är nöjd med upplägget och han är förhoppningsfull om att Hampus får en utvecklande miljö i Dalkurd på samma sätt som Besard Sabovic och Joseph Ceesay fick under 2019.
– Hampus lånas ut under hela säsongen 2020. Det här en väldigt bra lösning för Hampus behöver speltid och vi har en god relation med Dalkurd med flera lyckade exempel på tidgare utlåningar, säger Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter