Inför Djurgården - Cluj

Dags för rafflande och viktigt kval i Europa League mot välmeriterat rumänskt motstånd på Tele2 Arena på torsdag. DIFTV- intervjuer med spelare och tränare hittar du längst ner i artikeln.

DJURGÅRDEN - CFR CLUJ
Torsdag 24 september 19:00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Visas på Viaplay, beställ matchen här.

Truppstatus

Erik Berg, Jesper Nyholm, Emmanuel Banda och Alexander Abrahamsson är inte uttagningsbara och därmed inte med i matchtruppen

Spaningar 

  • Kvalomgång 3 i Europa League mot tufft motstånd där playoff mot finska KuPS eller Süduva från Litauen väntar i händelse av avancemang.  
  • Glest med mittbackar i de senaste matcherna. Hur formeras defensiven på torsdag?
  • Fredrik Ulvestad medverkade under tisdagens träning. Glädjande att se!
  • Matchen visas på Viaplay - klicka här för att skaffa ett abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi körde återhämtningsträning och ingen egentlig fotbollsträning under tisdagen och det var glatt med bra stämning. Vi hade dessutom en del juniorer med som gjorde bra ifrån sig vilket var kul, berättar Kim som håller sig till beprövade rutiner även vid matcher av den här kalibern.
– Spelarna ska alltid vara maximalt påkopplade inför varje match vi spelar så det ska inte vara någon skillnad på torsdag. Men det är klart att det här är en unik chans som vi har att göra något väldigt roligt.

Om CFR Cluj

  • Rumänsk klubb bildad 1907 som vunnit sex ligatitlar och fyra cuptitlar,  samtliga efter millenieskiftet.
  • Har gott om rutin från europeiskt cupspel där laget sammanlagt deltagit tio gånger i Champions League och Europa League sedan 2005  
  • Åkte ur årets CL-kval på straffar efter 2-2 vid full tid mot Dinamo Zagreb.
  • Säsongen 2019/2020 föll de i CL-playoff mot Slavia Prag med 0-2 i dubbelmötet men gick sedan vidare som tvåa i sin Europa League-grupp med Lazio, Rennes och Celtic. Därefter föll de på bortamål i dubbelmötet med Sevilla, 1-1 hemma och 0-0 borta.
  • DIF-profilen Mikael Dorsin har spelat för klubben.

Kim Bergstrand om Cluj
– Aggresivitet och bollskicklighet, blir viktigt. Vi måste klara av att hantera kampmoment men samtidigt få ner axlarna och spela en snabb passningsfotboll, det blir nyckeln för oss. Blir det för mycket fys och kamp väger det över för dem. Det blir lite som när vi möter Malmö FF att de har bättre spelare rakt över. För mycket man-man och dueller gör det knepigt och mot Cluj blir det ännu mer extremt eftersom de är ännu starkare, så det får inte bli för mycket spel av den typen. Men de gånger då det blir så måste vi göra allt för att vinna de närkamperna och duellerna.

DIFTV med Kim Bergstrand, Nicklas Bärkroth, och Jacob Une Larsson inför matchen:

Senaste nytt
Fler nyheter