Inför Djurgården - Europa FC

Dags för kvalomgång 2 i Europa League, här hittar du truppen till matchen.

DJURGÅRDEN - EUROPA FC
Torsdag 17 september 19:00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Visas på Viaplay, beställ matchen här.

Truppstatus

Erik Berg, Jesper Nyholm, Emmanuel Banda, Nicklas Bärkroth och Alexander Abrahamsson är inte aktuella för truppen, enligt Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Viktigt kval till Europa League och vid eventuellt avancemang väntar rumänska CFR Cluj.
  • Matchen spelas som enkelmöte och bortamålsregeln gäller inte.
  • Backbeståndet var decimerat senast mot Elfsborg, hur formeras defensiven på torsdag?
  • Matchen visas på Viaplay - klicka här för att skaffa ett abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Jag tycker att tisdagens träning var precis vad man kan begära av spelarna. Den var pigg och alert och sett till senast tycker jag även att vi gör mycket bra saker under stora delar av matchen mot Elfsborg. Vi skapar tillräckligt mycket målchanser för att göra något mål till men det kändes ändå som att det var ganska mycket Djurgården i den matchen - och då hade vi ändå åtta man som inte var tillgängliga, det får man ta med i beräkningarna också. Så vi får hoppas att några till ansluter till truppen inför torsdagen.
 

Om Europa FC

  • Förlorade sitt Champion League-kval mot Röda Stjärnan med 5-0 och går nu istället in i kvalomgång 2 av Europa League.
  • Har vunnit Gibraltar Premier Division sju gånger och och Rock Cup (Gibraltars motsvarighet till Svenska Cupen) åtta gånger.
  • Lagkaptenen Liam Walker och högerbacken Jayce Olivero fanns med från start i Gibraltars landslag när de besegrade San Marino med 1-0 senast i Nations League
  • Var det första laget från Gibraltar som spelade i Europa League när de kvalade 2014 och har sedan dess kvalspelat till EL och CL varje år. 
  • Mer motståndarinfo hittar du här.

Kim Bergstrand om Europa FC
– Laget innehåller många spanjorer som har spelat i Segunda (spanska andradivisionen) och de är bollskickliga allihop och även välorganiserade. Av det vi har sett senast av dem så förlorade de visserligen med 5-0 mot Röda Stjärnan men släpper in första målet i 40:e minuten - där det dessutom är offside. Så det är ett lag med bra organisation och några skickliga individualister som gör det lilla extra och man får inte låta sig vilseledas av att de kommer från ett litet land som Gibraltar. Många av deras spelare har som sagt haft en karriär i spanska ligan och nu spelar de här, säger Kim och tillägger:
– De spelade 0-1 två gånger om mot AIK för några år sedan och 0-0 mot polska mästarna i våras så det är gäng skickliga spelare vi möter som är organiserade för att kunna störa bra lag. Men det är klart att vi ska kunna hitta sätt att såra dem och jag tror att vårt spel, så som vi spelade senast, passar bra mot dem. Men vi måste vara väldigt nogranna i vårt spel och ha stor respekt för det som Europa FC gör.

Senaste nytt
Fler nyheter