Inför Ferencvaros - Djurgården

Efterlängtat Champions League-kval väntar när DIF beger sig till Budapest för att ta sig an ungerska mästarna Ferencvaros.

FERENCVAROS - DJURGÅRDEN 
Onsdag 19 augusti 19:00, Groupama Arena

Fysteamet om truppstatus

– Alla är aktuella för truppen förutom Alexander Abrahamsson och Nicklas Bärkroth som precis blivit pappa, berättar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.
 

Spaningar 

  • Äntligen dags för Djurgåden att spela Champions League-kval, senast det begav sig var 2006 mot MFK Ruzomberok.
  • 21 spelare åker ner till Ungern, du hittar listan på spelare i matchrutan. Truppen bantas sedan till 18 man inför match.
  • Vid seger väntar Celtic i andra kvalomgången. 
  • Blir DIF utslagna väntar kvalspel i Europa League omgång 2. Här kan du läsa mer om hur upplägget för Europa-spelet ser ut.
  • Extrem hetta i Budapest just nu, lär krävas rejält med vätska på onsdag.
  • Info om regler som gäller för byten, bortamål etc hittar du här
  • Matchen visas på Viaplay - klicka här för att läsa mer om erbjudanden till våra supportrar för att kunna se matchen.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det ska bli väldigt spännande. Vi håller på att skapa oss en så klar bild som vi kan av Ferencvaros och de förutsättningar som gäller, sedan försöker vi se vad vår trupp är duglig till i förhållande till belastning och de spelare som är i form. Men vi hoppas såklart på att vi ska kunna hitta på något roligt därnere, säger Kim som har en välmående trupp både mentalt och fysiskt.
– Trots ett derbydebacle och ett självmål mot Elfsborg har vi ändå presterat ganska bra under en lång tid i Allsvenskan. Vinner man hyfsat ofta så mår man rätt bra och alla tycker att det är kul att spela fotboll. I övrigt har vi en relativt frisk trupp och spelare som är friska mår ju självklart också bra. Vi har klarat av att belasta vår trupp ganska hårt så där har vi lyckats med rotationen

Tänker ni annorlunda i upplägget med tanke på att det är en Europa-match?
– Både ja och nej. Men det är en nivå upp och Ferencvaros har ju varit i Europa League i slutspel de senaste åren och varit mycket ute i Europa överlag. De har väldigt mycket individuell skicklighet framåt så vi måste vara ödmjuka inför det samtidigt som vi känner att vi har våra egna kvaliteter. Men lite annorlunda blir det eftersom vi vet mindre om dem. Sedan kommer det att bli varmt och lite speciellt att det inte är publik. Men där känner vi att vi är väl förberedda, vi vet att vi måste driva det själva.

Om Ferencvaros

  • Vann ungerska ligan med 13 poängs marginal förra året.
  • Inledde seriespelet med 1-1 i derbyt mot MTK Budapest i fredags.
  • Bildades 1899 och har vunnit 30 ligatitlar totalt.

Kim Bergstrand om Ferencvaros 
– Vi vet så mycket som vi kan om dem utifrån att de avslutade sin säsong i våras och sedan har spelat någon träningsmatch innan deras premiär mot MTK Budapest i fredags där det blev 1-1. Allt är ju inte förändrat och tränaren är fortfarande densamma om det inte hänt något under sista dygnet, så jag tycker att vi har en hyfsad bild. Det är ju inte som att möta svenska lag där man kan dem utan och innan, fast det är inte vad vi vet om varandra som kommer att avgöra matchen. De är ju lite fräschare såtillvida att de har haft en längre vila. Samtidigt är vi mer inne i vår säsong så det kanske jämnar ut sig, förklarar Kim och fortsätter:
– I grunden är de ett offensivt lag som spelar snabb fotboll med mycket fart och individuell skicklighet i en-mot-en-situationerna. De har en del duktiga sydamerikanska och afrikanska spelare där det går undan men precis som alla andra lag har de svagheter och det ska vi försöka utnyttja. Men jag tror att det blir väldigt viktigt att vi har ett eget passningsspel och framför allt kan gömma bollen för dem i perioder, så att vi inte bara tvingas försvara oss.

Senaste nytt
Fler nyheter