Dags för kvartsfinal i eAllsvenskan

Malmö FF står för motståndet när slutspelet inleds under torsdagen.

Efter en starkt vårsäsong, med bara en förlust i grundserien, är nu Djurgården framme vid kvartsfinal eAllsvenskan – för övrig tredje året i rad där DIF avancerar till slutspel. Nu väntar dock en utmaning av det tuffare slaget när det är dags att ta sig an Malmö FF i kvarten torsdagen den 3 juni kl.17.30.
– Det ska bli grymt kul med slutspel. Samtidigt ska man vara medveten om att det här är svårast möjliga motstånd som väntar för oss. Malmö har kunnat värva in stjärnspelare från andra lag och har precis som vi varit i slutspel de tre senaste åren. Så en tuff men långt ifrån omöjlig nöt att knäcka för oss, säger esportchef Nils Ek.

Även lagkapten Emil Berggren ser givetvis fram emot matchen och passar på att summera året så här långt.
– Det har varit en annorlunda säsong eftersom alla matcher har spelats online och så kommer det att fortsätta även i slutspelet. Vår prestation i gruppspelet var bra och stabil med endast en förlust, men också lite problem med målskyttet och effektiviteten offensivt, berättar Emil.

Hur ser du på dina egna prestationer?
– Det finns ingenting bättre än att bidra till laget och tvärtom ingenting värre än när ens egen prestation kan vara anledningen till en eller noll poäng istället för tre. Att vi spelade oavgjort mot AIK sitter kvar lite som en törn i mig eftersom jag förlorade min individuella match där. Som Djurgårdare sedan barnsben hade just den matchen varit väldigt skön att vinna. Men totalt sett har det gått helt okej för egen del.

Hur går tankarna inför slutspelet?
– Det ska bli väldigt roligt, jag känner mig taggad och väl förberedd. Vi är det enda laget tillsammans med Malmö som gått till slutspel samtliga tre säsonger av eAllsvenskan som hittills varit, och nu möts vi också i kvartsfinal. Det blir ett riktigt tungviktsmöte som jag hoppas att alla Djurgårdare ser fram emot, samt naturligtvis även semifinalen och finalen som vi planerar att ta oss till.

Matchen sänds på eAllsvenskans Youtube-kanal och förutom en stor mängd prestige ligger det även prispengar på 200.000 kronor i potten.

Senaste nytt
Fler nyheter