Kofi Fosuhene Asare skriver tvåårigt ungdomsavtal

Det 18-åriga anfallslöftet kontrakteras för fortsatt spel i Djurgården.

Efter att ha öst in mål i DIF PA19 samt PA17 under de senaste två säsongerna skriver nu Kofi Fosuhene Asare på ett ungdomsavtal med Djurgården som därmed säkrar upp honom för de två kommande åren i föreningen.

Ett glädjande kvitto för den 18-årige strikern som ser fram emot fortsatt spel i den blårandiga tröjan.
– Det här betyder att jag gjort ett bra år förra året och ett bevis på att Djurgården tror på mig. Så det kändes väldigt bra för mig att skriva på, berättar Kofi vars utvecklingskurva har pekat stadigt uppåt under den senaste tiden.
– Min utveckling har gått framåt även om jag varit skadad en del. Speciellt när jag har tränat med A-laget under tre månader så tycker jag att den fysiska biten av mitt spel har gått upp mycket. Det har betytt mycket för mig att få träna med A-laget och det har varit ett kvitto på att jag har jobbat hårt och gjort det bra.

A-lagsdebut har han också hunnit med när han kom in under sista kvarten i träningsmatchen mot Akropolis i januari.
– Jag var inte riktigt beredd på att jag skulle göra debut så tidigt, men jag är väldigt glad för det också och tacksam över att Kim och Tolle gav mig den chansen.

Förutom den strida strömmen av gjorda mål lyfter Kofi fram två egenskaper på frågan om vilka som är hans styrkor som spelare.
– Jag skulle säga snabbheten och att jag är bra en-mot-en. Sedan har jag nog rätt bra avslut om man ser till min statistik när det gäller målskyttet, berättar Kofi som är lågmäld som person när han inte spelar fotboll.
– Vid sidan av planen är jag en rätt lugn och ödmjuk kille som oftast hänger mycket med kompisar och familjen.

Kofi anslöt till DIF från Hammarby inför säsongen 2019 och inledde med 18 mål på lika många matcher i P17-Allsvenskan Norra och Ligacupen. Under den av pandemin upphackade säsongen 2020 blev det sedan 14 mål på de tio matcher som hann spelas i P19-Allsvenskan. Men han har inte alltid spelat som striker.
– I början av min fotbollskarriär så spelade jag mittfältare. Även i den positionen gjorde jag ganska mycket mål så för 5-6 år sedan flyttade jag uppåt i banan och började spela som anfallare.

Två U17-landskamper för Sverige finns redan på Kofis cv och han siktar högt men tar ett steg i taget.
– Målsättningen är ju att komma upp i Djurgårdens A-lag och ta en plats där så fort som möjligt för att få  spela i Allsvenskan. På sikt hopppas jag ju på att nå ut i Europa men man måste ha tålamod och jobba hårt, summerar han.

”Kofi har visat att han är långt fram”

För pojkakademichef Christian Krigström Gentiles del kan kan nu glädja sig åt att ha säkrat upp en mycket spännande forward med en intressant potential inför framtiden.
– Kofis prestationer från sommaren och framåt visade verkligen vilken kvalité han har som spelare i sin position där han gjorde 14 mål på 10 matcher i P19-Allsvenskan under 2020. Innan han kom till Djurgården så hade han haft skadebekymmer till och från, men det gick att se att det fanns spetsegenskaper i honom, vilket vi också visste sedan tidigare. Det här avtalet innebär en möjlighet för Kofi att i lugn och ro ta nästa steg i sin utveckling mot seniorfotbollen och förhoppningsvis närma sig herrlaget än mer under året. Avtalet sträcker sig över 2022, vilket innebär att Kofi kommer vara i vårt sammanhang också efter denna säsong. Kofi har visat att han är långt fram på P19-nivå och behöver nu hitta jämnhet i sitt spel och slipa på de saker som gör att han tävlar på nästa steg. Det ska bli spännande att följa honom under året i P19 och U21, sammanfattar Christian.

Fakta Kofi Fosuhene Asare

Position: Anfallare
Född: 31 maj 2002
Landskamper: 2 st med Sverige U17

Senaste nytt
Fler nyheter