Företag

Organisation Pojkakademin 2022

  • Ungdom
  • Akademi
  • 10 feb 2022

En ny spännande säsong väntar för Djurgårdens pojkakademi. Här hittar du en lägesrapport om hur det ser ut i lagen inför helgens tävlingsstart.

Till helgen startar tävlingssäsongen för pojkakademin. De tre äldsta lagen går in i Ligacupens gruppspel. Därefter kommer serierna för pojkakademins lag att starta i april. 

Under senhösten och vintern har Akademins organisation tagit form. Ledarna som tillsammans kommer genomföra cirka 2000 träningspass och 400 matcher under säsongen är de flesta i organisationen sedan tidigare. Några nya namn och funktioner har tillkommit och några har också lämnat för andra uppdrag. Akademichef Christian Krigström Gentile utvecklar:
– Inför varje säsong är det en omfattande planering som i år har varit relativt logisk att genomföra. Jag kan stolt se att de allra flesta tränare från förra året fortsätter under 2022, vilket är en bra grund för att kunna ta verksamheten framåt. Det är en fin grupp ledare som vi har i Akademin och att många vill jobba vidare i Djurgården tror jag också betyder att de trivs och är stolta att vara i föreningen, berättar Christian som också har några nya intressanta namn på plats. 
– De tränare som tillkommit är Amadou Sisohore som huvudtränare i P2012-2, Hampus Engelhardt som fystränare PA10-15, Mikael Haraldsson som resurstränare i PA13-15 och Martin Andersson i rollen som transition coach PA16-19 (läs mer här)). Därtill har några tränare fått utökade tjänster och funktioner, till exempel Joel Riddez (läs här) och trion Afnan Khabiri, Jacob Fowler och Kuje Latifi. 

Under året kommer de tre äldsta pojklagen spela i de nationella serierna:

PA16 i P16 Nationell 

PA17 i P17 Allsvenskan Norra

PA19 i P19 Allsvenskan
 

För PA19 blir det ett kanonår med den nya nationella Allsvenskan och många riktigt spännande och utvecklande matcher, spelordningen hittar du här.

De yngre lagen kommer att spela i Stockholmsserier och komplettera med väl valda träningsmatcher både mot lokalt, nationellt och internationellt motstånd.

De yngre lagen åker också iväg på turneringar utomlands. Där har våra koordinatorer tillsammans med tränarna och lagledningar gjort ett kanonjobb för att sy ihop fina säsongsplaneringar för lagen. 


 

Tränarna och specialisterna i Pojkakademin 2022


PA16-19

PA19 Johan Palm

PA17 Ernesto Sivodedov

PA16 Ramin Sepasi
 

Specialistfunktioner PA16-19

Utvecklingschef: Joel Riddez

Transition coach: Martin Andersson

Koordinator: Carl Neij

Fystränare: Aleksandar Cvetanovic

Målvaktstränare: Fredrik Björnsby

Motståndaranalytiker: Rihad Rahman

Medicinskt ansvarig: Simone Cullurá

Naprapat: Edward Fonsell

Fotbollspsykologi: Jörgen Ringstrand
 

PA13-15

P2007-1 Martin Westerberg

P2008-1 Axel Winbladh

P2009-1 Hannes Grönblad
 

PA10-12 lag 1 

P2010-1 Afnan Khabiri

P2011-1 Kuje Latifi

P2012-1 Pelle Myske
 

PA10-12 lag 2

P2010-2 Jacob Fowler

P2011-2 Fabio Jorge

P2012-2 Amadou Sisohore
 

Specialistfunktioner PA10-15

Utvecklingschef: Afnan Khabiri

Koordinator: Jacob Fowler

Spelarkoordinator: Kuje Latifi

Fystränare: Gustav Larsson

Fystränare: Hampus Engelhardt

Målvaktstränare: Viktor Brink

Blocktränare: Daniel Akdemir

Blocktränare: Emil Åhlberg    

Resurstränare: Michael Haraldsson

Senaste nyheter

Relaterat