Melker Jonsson utsedd till Årets back

Djurgårdens lovande försvarsspelare Melker Jonsson har utsetts till Årets Unicoachback för sina insatser i P19-Allsvenskan under 2020.

Årets Unicoachspelare går till en spelare i varje lagdel som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19-Allsvenskan, visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel. Årets back spelade 2020 i Djurgårdens P19-lag. Motiveringen lyder:
”Melker Jonsson har snabbt tagit stora steg i sin utveckling vilket under säsongen 2020 gav honom både ett lärlingsavtal med A-truppen samt en debut i Allsvenskan. Melker Jonsson har varit en fin referens för spelare i P19, då han även spelar de flesta matcherna i grundserien.”
 
- Vad kul! Ett kvitto på att man jobbat hårt och gjort något bra både för sig själv, sitt lag och för Djurgården, säger Melker Jonsson som även noterades för ett mål under fjolårssäsongen i P19 Allsvenskan Norra. 

18-årige Melker, vars pappa Mattias stod för 22 mål under 104 framträdanden i blårandigt, har det senaste året sett sin karriär gå spikrakt uppåt. Från P19-Allsvenskan till inhopp i Allsvenskan och även en plats på bänken i Europa League-kvalet mot FC Europa i september förra året.
- Utöver en fin individuell utveckling sett över hela året vilket till stor del kommer från att vid varje träning försöka bli bättre, så var Melker en stor bidragande orsak till att DIF P19 endast släppte in 13 mål på 13 matcher i P19 Allsvenskan Norra, berömmer Johan Palm, huvudtränare för DIF:s P19-lag.

Melker Jonsson i det allsvenska mötet med BK Häcken den 1 augusti 2020. Foto: Bildbyrån

När A-laget startade upp på Tele2 Arena tidigare i veckan var Melker med på innerplan för årets första övningar och dueller. Melker skrev sommaren 2020 på ett lärlingskontrakt med Djurgården som gäller även säsongen 2022.
- Det var jättekul att träffa de man träffade förra året och de nya, säger Melker.

Du har beskrivits av tränaren Kim Bergstrand som en modig spelare med god spelförståelse?
- Det stämmer väl bra. Det kan vara allt från att slå viktiga passningar in i mitten, våga blocka ett skott med allt du kan. Modig är ett väldigt stort ord i fotboll, säger Melker.

Vilken målsättning har du satt upp för i år?
- Jag stannar i Djurgården det här året. Jag är med på det sättet som de vill att jag är med, oavsett om det är i A-laget eller i pojkallsvenskan. Vi får se hur det utvecklas.

Melker Jonsson (th) i kamp med bollen med lagkamraten Hjalmar Ekdal. Foto: Bildbyrån

Senaste nytt
Fler nyheter