Tränarkonstellationerna för pojkakademin klara

Under julledigheten föll de sista bitarna är på plats i pojkakademin och respektive lags ledaruppsättning är nu spikad inför 2021.

I samband med säsongsavslutningen under hösten följer en hektisk tid inom akademiverksamheten då trupperna ska sättas med spelare och ledare inför kommande säsong. 2020 var inget undantag och efter ett idogt pusslande från oktober, fram till färdigställandet av de sista anställningarna under de första dagarna i januari, är nu tränaruppsättningen klar inför kommande säsong.

För pojkakademichef Christian Krigström Gentiles del är han nöjd med utfallet av arbetet och så här ser strukturen och upplägget ut inför 2021:

Åldersgrupp 16-19

I blocket PA16-19 tar pojkakademin ett modernt grepp kring sina tränarteam och sorterar resurserna i specialistområden med tydliga arbetsbeskrivningar. Den klassiska organisationen med två tränare och specialister byts mot en lite mer flexibel konstellation, där vi understryker att alla roller i teamet är fotbollstränare, alla med hög fotbollsutbildning och/eller specialistutbildning samt med specialistkompetens. Resurserna breddas även så att PA16 får samma resurstillgång i alla avseenden som PA17 och PA19.

Blocket organiseras på följande sätt:

Tränare PA19 – JOHAN PALM
Tränare PA17 – ERNESTO SIVODEDOV
Tränare PA16 – RAMIN SEPASI

Blocktränare och U21 – JOEL RIDDEZ

Tränare – ansvar målvakter – FREDRIK BJÖRNSBY
Tränare - ansvar för motståndaranalys – RIHAD RAHMAN
Tränare - fotbollspsykologiskt ansvar – JÖRGEN RINGSTRAND

Tränare med ansvar för fys – ALEKS CVETANOVIC
Medicinskt ansvarig – SIMONE CULLURÁ
Fysioterapeut – EDWARD FONSELL

Team Manager – CARL NEIJ
Team Manager – PELLE PETROVIC

Christian Krigström Gentile om blocket:
 – Jag är väldigt nöjd med den tränar- och ledargrupp som vi har lyckats samla i PA16-19. Det är en tränargrupp som under året kommer jobba väldigt mycket tillsammans i planeringen, där de flesta tränarna arbetar med spelarna i alla tre trupperna – men utifrån specifika arbetsområden. För att erbjuda de rätta förutsättningarna är sju stycken i blocket heltidsanställda.
 – Ernesto Sivodedov ansluter från IFK Lidingö och Edward Fonsell är nyanställd fysioterapeut. Vidare återvänder Jörgen Ringstrand till Djurgården i en ny roll, senast var han tränare i PA16 under 2018. Pelle Petrovic anställs som Team Manager, rollen som sköter administrationen runt lagen, och kommer närmast från en roll som Team Manager i ett av våra yngre akademilag.
– Kravbilden på tränarna är lite annorlunda mot tidigare år, sannolikt mer krävande. Tanken med organisationen är att kunna nå individen ännu tydligare och göra det från ett helhetstänk, där tränarna är specialister på sina områden. Ett väldigt spännande år och det kommer bli intressant att både följa och utvärdera arbetssättet i slutet på året.


Ramin Sepasi 

Åldersgrupp 13-15

I mellanblocket så har lagen en mer klassisk organisation med två lagtränare och specialister som arbetar med alla lagen PA10-15. Flera i det här blocket är nyanställda in i Akademin och den första perioden präglas därmed av att lära känna varandra, planering av verksamhet och utbildning i Djurgårdens arbetssätt. Även i detta block jobbar tränargruppen tätt tillsammans för utbyte mellan lagen och träning efter biologisk ålder (utifrån fysisk mognad, i det här blocket växer spelarna väldigt olika).

Blocket organiseras på följande sätt:

Huvudtränare P2006-1 - MICHAEL BERHE
Tränare P2006-1 - MARTIN WESTERBERG

Huvudtränare P2007-1 - AFNAN KHABIRI
Tränare P2007-1 - AXEL WINBLADH

Huvudtränare P2008-1 - ANDREAS EBBESEN
Tränare P2008-1 - FREDRIK LEIERDAHL

Fystränare – GUSTAV LARSSON
Målvaktstränare – VIKTOR BRINK, ALEKSANDAR PISKOVSKI

Christian Krigström Gentile om blocket:
– I det här blocket har vi tränarteam som kompletterar varandra både i lagen men också i blocket totalt sett. Tränarna i mellanblocket jobbar tätt tillsammans mellan lagen för att följa en gemensam planering och för att anpassa träningen för varje spelare. Blocket arbetar med analyser av tillväxtspurt och så kallad biobandsträning, där alla tränare och fystränare medverkar för att sortera spelarna enligt biologisk ålder i träningen. Blockets tränare träffas i regelbundna möten och tränar så ofta de får samtidigt på Hjorthagen.

Aleksandar Cvetanovic

Åldersgrupp 10-12

I de yngsta åldersgrupperna har pojkakademin sex lag – tre lag 1 och tre lag 2. Lag 1-lagen är organiserade med en kvartett av tränare, som likt det äldsta blocket jobbar utifrån tränarnas spetskompetens, kompletterat med specialister. Lag 2-lagen arbetar med tränare i respektive lag men med mycket kommunikation mellan tränarna. Specialisterna arbetar med alla lagen, där målvaktstränarna samlar målvakterna och fystränare Gustav framför allt stöttar tränarna i deras planering.

Blocket organiseras på följande sätt:

Lag 1:
Tränare P2009-1 – HANNES GRÖNBLAD
Tränare P2010-1 – AFNAN KHABIRI
Tränare P2011-1 – KUJE LATIFI

Blocktränare – PELLE MYSKE

Lag 2:
Tränare P2009-2 – MANFRED MAGNUSSON, CHRISTIAN BJÖRKGREN
Tränare P2010-2 – JACOB FOWLER
Tränare P2011-2 – EMIL ÅHLBERG

Fystränare – GUSTAV LARSSON
Målvaktstränare – VIKTOR BRINK, ALEKSANDAR PISKOVSKI

Christian Krigström Gentile om blocket:
– I det yngsta blocket har vi förmodligen en av Sveriges starkaste kvartetter för dessa åldrar på lag 1 och en skicklig grupp tränare i lag 2. De har tillsammans ett ledarskap och fotbollskompetens som erbjuder spelarna hög nivå på utbildningen. Tillsammans med specialisterna så får spelarna i dessa sex lag en fin start på akademiresan. Precis som de äldre blocken så arbetar tränarna i team runt lagen och även här förekommer en del rotation och samträning mellan lagen. Att arbeta i team innebär att utgångspunkten och ramverket för träningarna är gemensamma. Därefter styr tränarna detaljerna i träningen.
– Mycket jobb väntar tränarna, de vet alla vilka förväntningar som finns på kvalitén och innehållet i vår utbildning av spelarna i akademin. Arbetet påbörjades i november, och kommer förhoppningsvis igång igen med full kraft i slutet på den här månaden. Det kommer bli en väldigt rolig säsong med många skickliga tränare som arbetar tillsammans.

Hannes Grönblad

Senaste nytt
Fler nyheter