Företag

Årsmöte 2005

  • 21 feb 2006

På måndagskvällen hade Djurgården sitt årsmöte. För föreningen blev det ett lyckat 2005 både sportsligt och ekonomiskt. För åttonde året i rad kunde Djurgården visa upp ett positivt resultat.

När Djurgårdens IF:s årsmöte för 2005 i går gick av stapeln i Torben Grutsalen i Stadions innandömen hade 100 personer hittat dit och eftersom det varit ett år med nästan enbart positiva inslag rättade årsmötet sig efter den stämningen.

– Vi lyckades med att ta tillbaka den allsvenska pokalen som varit utlånad ett år, och sedan bärgade vi dubbeln i och med segern i Svenska Cupen. Så det var en mycket lyckad säsong för oss sportsligt sett, sade Djurgårdens ordförande Bo Lundquist.

De rent ekonomiska resultaten 2005 var även de glädjande för Djurgården. För åttonde året i rad visades en vinst, det här året med ca 2,4 miljoner kronor och klubbens egna kapital är nu uppe i ungefär 8,5 miljoner kronor. Föreningen omsatte runt 77,5 miljoner kronor vilket var en rejäl ökning sedan 2004, då omsättningen var lite över 61 miljoner kronor.
Sammanlagt, med dotterbolagen inräknade, omsatte ”Djurgårdsfamiljen” nästan 100 miljoner kronor under 2005.

– Vi har skaffat oss en bra och trygg ekonomisk grund att luta oss tillbaka på, vilket är en förutsättning om man ska kunna vara med och konkurrera med internationellt motstånd, menar Bosse Lundquist.

I valet av styrelse gick årsmötet på valberedningens förslag. Det betyder bland annat att Bosse Lundquist omvaldes som ordförande i ytterligare ett år och att två nya styrelseledamöter valdes:

Ellinor Persson och Wille Bäckström.

Tidigare valda till årsmötet 2007: Lars Erbom, Hans von Uthmann och Petra Wester.
Stefan Alvén kommer att ingå i styrelsen som sekreterare.

Årets utnämningar är en återkommande punkt på årsmötet som är ett mycket uppskattad inslag. Tre åtråvärda priser delades ut:

Årets spelare blev inte helt oväntat Tobias Hysén, vilket var ett uppskattat beslut om man tro de högljudda applåder som pristagaren fick.
– Det är jätteroligt att få en sådan här utmärkelse. Jag tycker själv att det gått bra för mig, men samtidigt är det svårt eftersom det är 24 andra i truppen som också gjort jättebra ifrån sig.

Årets DIF-insats tilldelades biljettansvarige Tomas af Geijerstam.
– Jag trodde bara det var ideella insatser som kunde belönas med detta pris. Jag är mycket glad och stolt över att ha fått den här utmärkelsen.

Kurt Hammargrens minnesfond till årets junior gick till Linus Smedjegården som har svarat för en mycket fin säsong i Djurgårdens tipselitlag.
– Jag är glad och tacksam över att ha fått det här priset och hoppas att det ska gå bra i framtiden.


Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nyheter