Företag

Sören och Sören om matchen

  • 23 juli 2002

Djurgårdens Sören Åkeby och Helsingborgs Sören Cratz gav sina kommentarer till matchen.

- Jag är väldigt nöjd. Djurgården är ett väldigt spelskickligt lag som började fantastiskt bra. Jag har ingen hatt men hade jag haft det hade jag fått hålla i den i början av matchen, sade Sören Cratz som säkerligen fann det roligare att möta Djurgården i år än förra året då hans dåvarande klubb Hammarby inte fick med sig en enda poäng från lagens möten. Även om Helsingborg utjämnade spelet så
småningom i första halvlek var det inte lugnt för laget i den andra.
- Det är alltid skönt att ta ledningen, men vi hade hellre gjort det i den 90:e minuten än i den 45:e, för sedan var vi mycket illa ute ett tag. Vi hade någon kontringschans som vi hade kunnat sätta, men det hade inte varit rättvist om vi vunnit. Fast fotboll är inte alltid rättvist.

Sören Åkeby var nöjd med inledningen av matchen och med den andra halvleken.
- Vi började strålande, men vi tappade rytmen i spelet.
Det tappade spelet är något som Åkeby delvis kunde förklara med skadeproblem. Bergtoft tvingades utgå, och på skadelistan står sedan tidigare Christer Mattiasson och Stefan Bärlin.
- Helsingborg tog över och vi kom inte in i matchen utan låg för långt ifrån dem. Rehn och Adde fick springa ner i backlinjen och hämta bollar, det håller inte.
Djurgårdens roll i den andra halvleken förändrades till, som Åkeby uttryckte det, arbetsledare.
- Då tycker jag att vi hade ett mycket bra tryck på Helsingborg, men man kan inte alltid vinna, jag är väl inte helt nöjd men det får duga.
Av Johanna Lundeberg, © DIF Fotboll

Senaste nyheter