Skol IF

Om DIF Skol IF

Djurgården Skolidrott grundades under 2020 på ett initiativ av Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey som då sedan en tid bedrivit egen uppsökande verksamhet i skolor i Stockholms län. Djurgården Skolidrott samverkar med skolor för att i direkt anslutning till skoldagen genom skolans egen Skolidrottsförening (Skol IF) skapa möjlighet för stora mängder fysisk aktivitet. Arbetet utgår från att idrotten behöver arbeta uppsökande och möta människor på ett aktivare sätt. Vi menar att ett framgångsrikt uppsökande arbete undanröjer trösklar för deltagande i fysisk aktivitet oavsett om det är ekonomiska, geografiska, kulturella eller psykologiska sådana. 


Se filmen om Skol IF

Varför fysisk aktivitet? 

Omfattande forskning visar att fysisk aktivitet har positiv effekt på fysisk och psykisk hälsa i både det korta och långa perspektivet. Trots all tillgänglig kunskap är Sverige ett av Europas mest stillasittande länder. I dagsläget är det endast 20% av barnen i Sverige som når den rekommenderade mängden av daglig rörelse. Därtill har vi 100% ökning av psykisk ohälsa bland svenska tonåringar de senaste 10 åren samt en 100% ökning av barnfetma i åldersgruppen 6 till 9 år. Vi vet idag från forskningen att daglig fysisk aktivitet om 60 minuter är en av de viktigaste insatserna vi kan göra för barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa. 

 

Verksamhetsledning

Staffan Holmberg

VERKSAMHETSCHEF, METODUTVECKLARE OCH MEDGRUNDARE

Staffan har arbetat för Djurgårdens IF sedan 2015, han är utbildad beteendevetare med en masterexamen i Pedagogiskt Ledarskap. Innan han började på Djurgårdens IF arbetade han med organisationsutveckling och beteendeförändring inom socialt arbete och utbildning. Hans egen idrottsbakgrund är huvudsakligen inom rugby och styrketräning även om han testat det mesta som barn.   

 

Philip Hjalmarsson

SKOLSAMORDNARE OCH OPERATIVT ANSVARIG

Philip är ansvarig för relationerna mellan Djurgården Skolidrott och skolorna samt styr den operativa verksamheten. Han är utbildad idrottslärare och har arbetat på skolor i Gröndal och Norrmalm. Han har utöver sitt arbete som idrottslärare arbetat med frågor kopplat till mänskliga rättigheter för Raoul Wallenberg Academy, nätmobbning för Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse, samt startat och drivit Sveriges största lärarpodd. Philips idrottsbakgrund ligger huvudsakligen inom golfen där han var en lovande junior och tränare men idag uppskattar han all form av träning.
 

Oskar Ottersten 

DISTRIKTSANSVARIG 

Oskar har en examen i Idrottsvetenskap med inriktning Idrott & Samhälle. Han har jobbat i ett år som idrottsledare och innan det som idrottsutvecklare, idrottslärare, fotbollsinstruktör, mentor och undervisat inom beteendevetenskap på gymnasiet. Oskar har utövat många idrotter, men främst fotboll och har jobbat som fotbollstränare i 13 år. 
 

Johanna Michaelsson

 

EKONOMIANSVARIG OCH ADMINISTRATÖR

Johanna har en examen i Sport Management och har en lång historia inom främst Djurgården Hockey, där hon varit ledare på Vinterhockeyskolan och tränat knattelag. Hon har själv spelat hockey som barn och kommer från en riktig hockeyfamilj. Idag tränar hon alla möjlig typer av idrotter, allt som får henne att må bra.
 

Amanda Björk

HR-ANSVARIG

Amanda har en examen i pedagogik från Hälsovetarprogrammet, med inriktning barn- och ungdomar. Hon har arbetat i två år som Idrottsledare för Djurgården Skolidrott och arbetade före sin tid hos Djurgården som Samordnare och Utvecklare med ansvar för personal och produktion. När det kommer till fysisk aktivitet och rörelse så prioriterar hon för egen del löpning, längdskidor och yoga.

Vill du veta mer? Välkommen att ta en första kontakt med operativt ansvarig [email protected]

Vill du veta mer om vad samverkan med Djurgården Skolidrott och ett Skol IF på din skola skulle innebära, klicka här.

 
Samarbetspartners