Företag

Komac tror på DIF

  • 3 mars 2009

Den slovenske landslagsmannen Andrej Komac är övertygad om att Djurgården går en bra säsong till mötes. Framför allt gillar han det nya träningssätt som präglar DIF just nu.
- Det finns en tanke med det vi gör och för min del tror jag att vi blir bra mycket bättre i år, säger han.

Andrej Komac kom till Djurgården under sommaren 2006 och går därmed in på sitt fjärde år i den fagra blårandiga tröjan.

Komac själv tror på att årets säsong kan bli ett roligt år för Djurgården och han är glad över hur upplägget inför serien hittills har varit.
- Jag tycker om när vi har mycket boll i träningen, men det är inte bara bollträningen som varit bra. Vi får hela tiden feedback från tränarna om hur vi ska agera i de roller vi fått och på det sättet blir man också tryggare i det sätt som tränarna vi att vi ska spela på.

Att resultaten inte varit så bra, tar Andrej med ro. Han är så pass erfaren nu att han vet att fokus inte ligger på här och nu, utan det gäller att vara som bäst när man kliver ut på Stadion mot Örebro den sjätte april.
- Vi har spelat både bra och dåligt så här långt. Det är dock viktigare att vi övar på det spel som vi själva vill bedriva, snarare än att vi till varje pris vinner matcherna. Det är klart att man alltid vill vinna och förhoppningsvis gör vi det redan nu på torsdag mot Vasalund. Men vinsten i sig måste komma utav egen kraft, utav att vi har gjort en bra match, annars spelar det ingen roll just nu om vi vinner eller inte.

Senast mot Örebro spelade Komac som spjutspets i tremannnamittfältet tillsammans med Daniel Sjölund och Martin Andersson. Fortfarande tycker han att det finns en del för den trion att träna på, framför allt när det gäller att finna rätt utgångspositioner för att etablera ett kreativt och snabbt passningsspel.
- Vi spelade bra tillsammans i första halvlek mot Örebro och vi hittade varandra bättre och bättre ju längre den halvleken led. Sedan finns det många detaljer som vi behöver träna mer på så att vi på sikt sammanfogar oss ännu mer. Vi behöver bli positionssäkrare.

Hans egen form är på uppåtgående. Han känner sig allt starkare och ser i första hand fram mot träningslägret i Portugal.
- Kroppen känns bra. Det är ännu så länge ändå långt ifrån toppform, men jag tror att alla vi i truppen närmar oss. Sedan ska det verkligen bli kul och skönt att åka till lägret i Portugal och få spela på riktiga gräsplaner igen. Där kommer formen att slipas ännu mer och efter det lägret är det inte långt kvar till Allsvenskan börjar.

Det är heller inte långt kvar till en ny match, redan nu på torsdag väntar möte med samarbetsföreningen Vasalund på Skytteholms IP. I den matchen hoppas Andrej att laget höjer sig ytterligare och att en trygghet i positionerna infinner sig ännu mer.
- Ja, det börjar bli bättre nu och tränarnas sätt att vilja spela fotboll passar oss ganska bra som lag. Därför tror jag att även om vi kanske inte vinner på torsdag, kommer vi att göra en betydligt bättre säsong i år än ifjol, avslutar han.


Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nyheter