Företag

Markus ställer högre krav

  • 6 maj 2009

Markus Johannesson njöt efter den sköna segern mot GAIS i måndags. Men inte så länge. Nu ser han fram emot att höja nivån ytterligare, att jobba ännu hårdare. Och att vinna nya matcher.

Markus, i måndags var du plötsligen tillbaka som mittfältare?
- Ja, det är snabba bud. Men det är kul, man får en helt annan påverkan på spelet där. Jag kan nog höja nivån ytterligare ett par snäpp, men nu börjar jag få lite matcher i kroppen och det börjar kännas bra.

Vad är dina intryck av matchen mot GAIS?
- Vi börjar bra och ligger tätt i försvaret samtidigt som vi skapar framåt. Sista kvarten blir vi kanske lite för sugna på att kliva fram i banan, vi känner att vi kan trycka ner dem, men då släpper vi i stället upp dem lite för mycket och är heller inte tillräckligt distinkta i försvarsspelet. Det är en del felbeslut och halvträffar som gör att GAIS får en del lägen. Andra halvlek tycker jag däremot att vi ska komma ihåg, där ligger vi rätt och skapar en hel del lägen. Vi snackade om det i paus och sedan låg vi rätt igen.

Hur viktigt var det med en seger?
- Det är klart att det var viktigt, för oss, för föreningen och för supportrarna. Men det här var bara början. Det var en bra insats, och det kan vi njuta av ett litet tag, men vi ska upp ytterligare ett eller två snäpp nu. Tåget har börjat rulla, nu ska vi höja träningsintensiteten och kraven på varandra ännu mer. Sedan åker vi ner till Malmö på söndag och gör det ännu bättre.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter