Tipselit: Oavgjort som en seger

• 22 aug 2009

Djurgården spelade på lördagskvällen oavgjort mot Gefle i Juniorallsvenskan. Matchen som började trevande för DIF:s del blev tillslut en helt okej upplevelse.

Gefle. Mycket kan sägas om Gefle och många skulle säkert mena att det är ett trist och intetsägande lag. Och visst finns det en poäng i det. Samtidigt handlar fotboll om så mycket mer än bara skönspel och där har Gefle en hel del att lära ut.

Djurgården började matchen trögt. Gefle var inte mycket bättre spelmässigt, men fick en tidig utdelning efter 9 minuter. 1-0 medförde en matchbild som passade Gefles matchplan som en Hugo Boss-kostym.

Djurgårdens förmåga ligger i spelförandet, men när ivern att spela vackert övertar det hårda arbetet är DIF ett relativt begränsat lag. Individualister finns, absolut, men ingen fotbollsspelare i världen kan förändra en match utan att svettas.

Gefle däremot tackade för detta och utökade ledningen just före paus via en intränad hörnvariant.

Till den andra halvan kom DIF ut som ett lag. Det blev intimare mellan lagdelarna och omgående fick Gefle bekymmer. 2-1 blev ett facit på detta. Charles Simba, som är i fin form, ordnade den och det var nog tur det. För DIF fick tag i matchen, vann närkamper och hittade instick bakom en ganska trög backlinje hos Gefle.

Med kvarten kvart stack just Philip Hellqvist emellan och kvitterade skönt till 2-2 som också blev slutresultatet. En bra halvlek räckte till poäng den här gången, det kommer det nog vara svårt att få i framtiden.