Debuterande Noel Holm matchvinnare mot Enskede

• 23 nov 2016

Enskede IK-Djurgården 0-3 (0-0)

0-1 Noel Holm (54) 0-2 Mihlali Mayambela (68) 0-3 Noel Holm (76) Laget: Oscar Jonsson Wilhelm Loeper, Paul Abanga (Johansson, 78) , Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson Mattias Bouvin, Linus Pettersson Parnevik (Holm, 46), Marcus Enström, Mihlali Mayambela Yannis Mbombo (Mutic, 78), Ejike Ameka (Ibrahim, 57) Bänk: Isac Hildingsson, Daniel Johansson, Alhassan Ibrahim, Noel Holm , Alex Mutic Matchrapport: Det var en match där provspelarna var i fokus i förhandssnacket men det var 17-årige, A-lagsdebuterande mittfältstalangen Noel Holm som stal showen med två mål på Enskede IP när DIF vann med 3-0  Det blev en sista träningsmatch för blåränderna, precis innan den väntande ledigheten, där syftet först och främst var att se de hitresta provspelarna i matchsspel och låta ett antal unga talanger från U21 och U19 få speltid. Således var det en startelva där de etablerade namnen saknades som klev ut på Enskede IP för att möta hemmalaget Enskede IK med tillhörighet i division 1. Första halvlek bjöd inte på något större underhållningsvärde. Det var chansfattigt och DIF hade svårt att få struktur i anfallen där ett par hyfsade skott från provspelande Ejike Ameka var det som kunde noteras offensivt. Hemmalaget hade bättre lägen. Dels vid en mycket farlig hörna som rensades på mållinjen och framför allt genom en stolpträff på en frispark strax utanför straffområdet. Men Oscar Jonsson höll rent i övrigt och behövde inte hämta ut några bollar bakom sig. 0-0 i halvtid och inga riktigt tydliga indikationer från någon av provspelarna Abanga, Mbombo, Ameka och Kone där dock den sistnämnde gjorde ett visst avtryck och visade upp ett stabilt mittbacksspel. Men i andra skulle det bli bättre fart och inbytte Noel Holm, född 99 och hemmahörande i DIF U19, angav tonen med bra driv på mittfältet. I 54:e minuten höll han sig sedan framme och nickade in 1-0 för DIF efter ett inspel från Marcus Enström – Det är inte ofta det händer att jag gör nickmål. Jag brukar inte göra så många mål överhuvud taget, men det var kul att sätta dit den. I övrigt tycker jag att det gick bra även om jag inte är riktigt van vid det höga tempot. Men jag  kom in i det mer och mer, sa A-lagsdebutanten Noel om målet och insatsen. Djurgården hade bättre fart och mer kreativitet i anfallen nu men Enskede ställde frågor och skapade ett par riktigt bra chanser som kunde ha resulterat. Dock var det DIF som skulle göra målen under kvällen och när Mihlali Maymabela satte 2-0 i 68:e efter fint väggspel med Yannis Mbombo var greppet kopplat. Strax därpå kom trean när pigge Noel Holm höll sig framme på en målvaktsretur och stänkte in 3-0 och Djurgården hade god kontroll samtidigt som Enskede började få trötta ben mot slutet. Nollan hölls intakt till slutsignalen och Anders Johansson - som skötte coachningen av laget för kvällen - kunde inkassera en vinst och begrunda en hel del intressanta prestationer. – Jag tyckte att vi var ganska bra i första där vi spelade ett bra försvarsspel och Souleymane Kone var väldigt stabil där bak tillsammans med den övriga backlinjen. Men Kone utmärkte sig och såg ut att kunna spelet, var duktig när han vann bollen och var exakt. Däremot skapade vi inga chanser och var rätt utspridda framåt. Våra två forwards var för långt ifrån varandra för att vi skulle kunna skapa något. – Men det blev bättre i andra och vi gjorde en väldigt bra halvlek där många av våra egna unga spelare utmärkte sig. Noel kom in,  spelade jättebra och gjorde två mål och det var flera av våra unga spelare som var bra. Både Marcus Enström och Mattias Bouvin var duktiga på mittfältet, speciellt i andra halvlek. Ghananen Abanga gjorde det också bra och belgaren Mbombo har ju någonting men Kone var den av provspelarna som stack ut tycker jag. Man ser att han är ordentligt skolad men man måste också se mer av provspelare än så här för att få en tydlig och rättvis helhetsbild, summerade Anders efter matchen.