Företag

Inför Djurgården - Kristianstads DFF

  • Damer
  • A-lag
  • 2 sep 2023

Äntligen dags för omstart i OBOS Damallsvenskan då DIF tar sig an Kristianstad hemma på Stadion. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - KRISTIANSTADS DFF

Måndag 4 september klockan 18:00, Stadion
Köp biljett här.


Vänligen notera att väskförbud gäller på Stadion med anledningen av höjningen av terrorhotsnivån till klass 4.

Truppstatus

– Portia Boakye är avstängd och Flavine Mawete är långtidsskadad. I övrigt har vi haft lite sjukdom till och från under några veckor, men till stora delar är det en hel och frisk trupp. Vilket ger oss goda möjligheter att ta med oss ett starkt lag till matchen på måndag, meddelar tränare Marcelo Fernandez.
 

Varningsläget (ackumulerade varningar) i OBOS Damallsvenskan

5 gula kort: Matilda Plan
3 gula kort: Portia Boakye, Tove Almqvist
2 gula kort: Tilde Lindwall
1 gult kort: Alice Bergström, Kamilla Karlsen, Flavine Mawete

Spaningar

  • Efter ett långt VM-uppehåll är det dags för damallsvensk fotboll igen då DIF startar om hemma på Stadion mot intressant motstånd.
  • Första testet i skarpt läge för huvudtränare Marcelo Fernandez efter tre förberedande träningsmatcher.
  • Möjlighet till allsvensk debut för nyförvärven Sessy Åsland, Beata Kollmats och Katelin Talbert.
  • Portia Boakye är avstängd på grund av tre gula kort.
  • Matilda Plan och Tilde Lindwall missar nästa match vid ytterligare ett gult kort.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Det ska bli väldigt kul att komma igång med damallsvenskt spel igen och extra roligt att spela hemma på Stadion. Dessutom blir det intressant att se var vi står någonstans och rent generellt tycker jag att vi tränat på riktigt bra. Spelarna bjuder verkligen upp till dans på träningarna och de har tagit sig förbi första kullen, så att säga. När det som i vårt fall blir organisationsförändringar så kan det ju uppstå en viss försiktighet hos vissa medan andra har mer öppna sinnen. Men jag tycker alla har tagit till sig det vi har velat förmedla de första veckorna och det känns som att gruppen är hungrig. Så det ska bli kul att gå in i skarpt läge med match på riktigt och poäng på spel, säger Marcelo som haft en månad på sig att implementera sin spelidé.
– Vi har försökt skala ner de saker som vi vill förmedla. Det kan lätt bli överambitiöst om man ska gå igenom allting, men de bitar som vi skalat ner spelidén till sitter mer och mer. Sedan är det viktigt att vi blir bra på det och gör det ofta, så att vi får effekt av det under match. Vi blir bättre för varje vecka som går och när vi känner att vi kan det bra ska vi försöka addera på lite andra koncept för att utveckla det ytterligare. Men i första stadiet sitter det ändå bra och nu gäller det att kliva ut och leverera en rejäl arbetsinsats på måndag. Resultatet kan vi ju inte styra över, men vi kan styra över att vi gör en väldigt bra fotbollsmatch och vi får hoppas att vi har marginalerna på vår sida.


Om Kristianstads DFF

  • På sjätte plats i tabellen med 31 inspelade poäng.
  • Lagets främsta målskytt Evelyn Viens har lämnat för spel i AS Roma.
  • Även Amanda Andradottir har gått vidare för spel i isländska Valur.
  • Har dock förstärkt truppen med amerikanska offensiva mittfältaren Amy Sayer.
  • Fd DIF-mittfältaren Sheila van den Bulk återfinns i laget.

Marcelo Fernandez om Kristianstad
– Vi har scoutat dem, precis som de har scoutat oss, och det är ett fysiskt lag, så vi måste kunna tävla i det spelet. Men även kunna visa upp våra styrkor i det övriga spelet, så att det inte bara blir en fysisk duell. Där måste vi vara tillräckligt bra och skickliga med bollen i det tekniska utförandet för att på så sätt får fram våra styrkor i spelet, berättar Marcelo som dock slipper hantera KDFF:s anfallsstjärna Evelyn Viens som lämnade i sommarfönstret. 
– Det är klart att det märks när en spelare som har gjort över 30 mål på 1,5 säsong försvinner. En klasspelare som kanske har varit lite för bra för Damallsvenskan, så det föll sig ganska naturligt att hon lämnade nu. Men det finns många andra duktiga spelare i Kristianstad, som till exempel Tabitha Tindell som gjort övergången från Elitettan till allsvenskt spel på ett bra sätt. Kristianstad är ett kompetent och skickligt lag och jag vill se att vi tävlar över 90 minuter och jobbar utifrån de saker som vi har satt.


Matchen visas på Viaplay.

4 september, måndag 18:00Stockholms Stadion

DjurgårdenKristianstads DFF
1-1 (0-0)

  • MålskyttarStinaLisa Johansson 67'Therese Ivarsson 90+4'
  • Gula kortSessy ÅslandAlexsandra Lobanova
  • Domare Paul Shamon
  • Publik 554 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat