Oavgjort mot Landskrona

• 7 aug 2004

Med tunga steg och sorgsna blickar vandrade Djurgården spelare mot omklädningsrummet efter dagens match mot Landskrona. Oavgjort kändes som en förlust och Johan Arneng fick räkna till tio innan han gick ut till presskonferensen.

Första halvlek var relativt bra. Djurgården hade mer av spelet och gjorde det hyggligt, framför allt hade man en bra rörlighet i anfallsspelet. Redan efter fem minuter fick man också bollen i mål, och det var Juraj Dovicovic, nyförvärvet som debuterade från start, som påpassligt slog in bollen efter ett inlägg från Johan Arneng. I det läget kändes det som om det var Djurgårdens match och man hade flera tillfällen under halvleken att sätta 2-0, något som nog hade dödat matchen. En annan startdebutant, Tomas Backman, såg med bra defensivt spel till att det var lugnt på vänsterkanten. Det såg lovande ut, får vänsterbacken lite mer rutin vågar han säkert gå fram lite mer också. Bredvid honom gjorde Elias Storm en bra match som mittback med säkra brytningar, han gått fram rejält den senaste tiden.

Under andra halvlekens början såg det ut som om läget var under kontroll, när det som inte får hända hände. Landskrona får en kontring och på en av halvlekens två farligheter gör man 1-1 genom Amuneke. Resten av halvleken försökte och försökte Djurgården, men idag ville bollen inte in. Visst lyckades Landskrona lyfta upp spelet under en period av andra halvlek, och visst hade man ett skott i ribban, men Djurgården hade trots allt det överlägset flesta och bästa målchanserna. Det närmsta man kom var dock en stolpträff av Johan Arneng på övertid.

Sammanfattningsvis en relativt bra match av Djurgården rent spelmässigt, men avsaknaden av lite tur och en riktig målskytt var tydligt. Sören Larsen, se till att bli frisk!!!

Allsvenskan
Djurgårdens IF-Landskrona BoIS 1-1 (1-0)
Mål, DIF:
Dovicovic
Varningar, DIF: Arneng

Statistik (första halvlek inom parentes)

Kjell Jonevret efter matchen
”Vi kan ju välja att sitta här och deppa som fan för att vi inte vann, men det ger ingenting. Eftersom vi pratar mycket om försvarsspelet så var det synd att vi släppte till en kontring och ett mål när vi lyckats ta ledningen. Men även om vårat anfallsspel periodvis inte är riktigt bra så hade vi ju ledningen, och hade vi hållit den hade alla gått härifrån och varit skitglada och tänkt att nu är vi på gång. Nu börjar man i stället fundera på vad det var som inte var så bra. Så det var synd. Men vi hade ju 22 skott, det skall ju räcka till att vinna även om de gör ett mål. Vi hade ett par stolpar och flera andra lägen, så chanser fanns det ju, men det ville sig inte riktigt idag. Vi får hoppas att marginalerna är lite mer med oss nästa gång.”