Företag

Seger mot Örgryte

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 aug 2004

Äntligen, efter tre oavgjorda matcher i rad i Allsvenskan så lyckades Djurgården ta tre poäng.

Det var inte helt enkelt idag. Visserligen tog Djurgården rätt bra hand om spelet efter de tio inledande minuterna av första halvlek, som var relativt darriga. Under denna tid hann Tobias Hysén göra ett mycket vackert mål, rakt upp i nättaket, efter en lika vacker framspelning av Andreas Johansson.

Totalt sett hade dock Örgryte både mer bollinnehav och fler chanser, och sista kvarten tog göteborgslaget över rejält. Men de som suckade när Andreas Isaksson försvann har nog nu börjat inse att Djurgården har fått en värdig efterträdare till Andreas i Pa Dembo Touray, som räddade Djurgården i slutminuterna. Tre poäng och Djurgården kan börja se uppåt i tabellen i stället för neråt.


Allsvenskan
Örgryte - Djurgården 0-1 (0-1)
0-1 Tobias Hysén (21)
Varningar, Örgryte: Magnus Källander
Domare: Håkan Jonasson
Publik: 3 554

Statistik
Bollinnehav (%):
56-44
Avslut totalt: 16-6
Avslut på mål: 7-2


Kjell Jonevret, tränare:
- Vi har haft en serie matcher där vi till och från spelat ganska så bra, men ändå inte fått så många poäng. Mot Halmstad gör vi en riktigt bra första halvlek, men får ändå bara med oss en poäng, mot Landskrona gör vi kanske ingen jättematch, men har massor av chanser att avgöra matchen. Nu fick vi väl lite betalt retroaktivt. I den här matchen hade vi kanske inte så mycket anfallsspel, men återigen så gör vi det bra defensivt och håller nollan. Det är en styrka, att när spelet inte riktigt fungera så håller vi i alla fall tätt bakåt och det känns jätteroligt.

Helt ärligt, hur mycket fanns Juventus-matchen i huvudet i dag?
- Jag har ju varit uppe på en del möten om den matchen, så visst blir man påmind hela tiden. Visst hade vi fokus på den här matchen idag, men det är klart att hade vi förlorat idag hade vi ändå gått in i bussen och sagt att vi har något roligt att se fram emot på onsdag. Spelarna fått massor av frågor om matchen, och innan dagens match kom Örgrytes tränare fram och önskade lycka till inför onsdagen, så det är klart att de är påverkade. Men när man väl är på planen tänker man inte på annat. Men visst kan tankarna vara lite splittrade vid förberedelserna.

Med de förutsättningarna måste det kännas skönt med tre poäng idag?
- Jätteskönt, men det gör det alltid med tre poäng, man vill ju alltid vinna.

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

21 augusti, lördag 16:00Gamla Ullevi

Örgryte ISDjurgården
0-1 (0-1)

  • MålskyttarTobias Hysén 21'
  • Domare Håkan Jonasson
  • Publik 3554 (Gamla Ullevi)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat